MIN SKÖNHETSRUTIN FÖR TID HEMMA

En lite förenklad procedur

Hej på er! Nu när mer tid spenderas hemma, nästan enbart för oss själva, så har det börjat visa sig även i andra aspekter av livet. Speciellt hudvård och smink. Jag tycker fortfarande det är väldigt roligt med smink, men till vardags har jag försökt hitta en nivå som gör att jag känner mig i ordning, men som inte tar för lång tid. Så jag tänkte vi skulle titta lite på mitt hemma-smink och hudvård.

Här ser ni allt jag rullar runt på. Vissa produkter varieras men majoriteten av tiden är det detta jag använder.

I ansiktet använder jag just nu bara ett serum för att hålla huden återfuktad, nämligen Bioderma Hydrabio Serum. Runt munnen har jag på sista tiden använt Rosazol 1% för att hjälpa med min Periorala Dermatit. Jag tror faktiskt den fungerar, men kräver lite längre tid innan jag vet helt säkert.

Om ni minns inlägget från när jag var i New York så var detta parfymen jag köpte där. Replica Jazz Club. Det är bara en resestorlek på 10ml, och jag hade egentligen tänkt att ha den som minne från just den resan, men detta är en av mina favoritdofter så nu använder jag den istället. Den luktar vaniljigt och lite varmt som rom. Det är egentligen en herrparfym, men jag älskar lukten!

På tal om saker tänkta till herrar. Denna är ett nytt tillskott till min rutin och har fått ersätta ABH Clear Brow Gel. Jag ville hitta ett mer ekonomiskt alternativ till bryngel, som är en av produkterna jag går igenom snabbast. Så började undersöka olika typer av hårgel mm. Got2B Glued är ju en favorit hos många makeupartister men jag tyckte inte riktigt den torkade in ordentligt. Vilket ledde mig vidare till hårvax och resestorlekar innan jag fick en snilleblixt och hittade det här Mustasch-vaxet! Capt. Fawcett’s Moustache Wax i doften Speyside Whisky. Och de funkar så bra! bara att skrapa bort lite med nageln och sedan värma mellan fingrarna och dra igenom brynen. Sitter som sten och formas lätt med en spoolie. Just denna varianten luktar också gott av whisky och kryddnejlika. Som brynpuder använder jag fortfarande det lilla som är kvar av min Kevyn Aucoin Sculpting Powder Medium (som aldrig ger upp…)

Nu har det snart gått exakt ett år och Kjaer Weis i Precious är fortfarande favoriten. Fick den i födelsedagspresent från familjen och färgen är verkligen perfekt, matchar tonen mina öron får när jag är varm haha.

Detta är ett relativt nytt inköp från Nudestix. Deras highlighter i färgen Illumi-naughty är en glansig nästan vit highlighter med lite rosalila skimmer i. Det är väldigt diskret men ger ändå en touch mer av något extra! RMS Champagne Rose Luminizer är fortfarande en favorit för riktigt dewy glow, men denna är lite mer unik.

På läpparna är det tre favoriter som gått heta. Nyx Butter Gloss är en gammal favoritformula som jag köpte igen förra året i färgen Madeleine. En perfekt naturlig nude som också är återfuktande. Det går inte en dag utan att jag använder Elizabeth Arden Eight Hour Repair Balm. Detta är nog min 4-5 förpackning men det är den enda produkten jag testat som verkligen hjälper mot torra läppar. (Bite Beauty Agave-serien är dock också riktigt bra!!) En annan gammal favorit är Clarins Lip Comfort Oil i färgen 02 Raspberry. Detta är min andra omgång av denna, luktar nostalgiskt av de där roller-bal glansen man hade när man var liten, men i en tjock men inte klibbig formula som ger glans till läpparna. Dessa tre är favoriterna just nu som jag rullar runt mellan, eller kombinerar.

Om vi kollar på borstar så är det egentligen bara dessa tre jag använder. Brynborstarna kommer från Wayne Goss och används varje dag. Spoolien är ultimat. Den vita borsten använder jag till rouge och är en duo-fiber borste från ett limited edition set de sålde för några år sedan.

Och till sist har vi ögonfransböjaren från Suratt som är min favvo. Lite mer välvd än andra ögonfransböjare för att verkligen komma år fransarna, och dubbla rader med metall i handtaget som gör den enkel att greppa. Har fått byta gummit sedan jag köpte den (2017?) men funkar nu finfint!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *