MINA EGENKOMPONERADE MAC PALETTER

De ultimata paletterna!

De matta skuggorna

När jag började intressera mig för smink var en 15 skuggors egenkomponerad MAC-palett absoluta goals! Så jag köpte en och började samla, men i samma veva kom Urban Decay med alla sina olika Naked paletter och behovet kom i skymundan efter att jag köpte Naked Basics 1 i Paris. Nu är mina nakedpaletter gamla och de få skuggor jag lyckades samla ihop av Mac är långt efter bäst före så det var dags för något nytt.

Jag sökte genom nätet på alla de bästa ställena, Chanel, Dior, Burberry, men ingen hade en palett med precis rätt variation av neutrala nyanser. Bobbi Brown och Tom Ford var de som kom närmast, men ingen av paletterna hade tillräckligt med kontrast och nästan alla innehöll skimrande skuggor.

Så jag tänkte: Om man bara kunde komponera sin egen palett och välja färgerna man ville ha istället för att få tre man använder och 10 som bara är. Och så kom jag ihåg MAC! Då 15 skuggor inte kändes speciellt minimalistiskt, så jag köpte två stycken fyror istället.

Jag ville hitta en ersättare till Naked Basics 1. Paletten jag köpte i Paris 2015, och som jag även använde på bröllopet, men som sedan länge gått över bäst före och plasten börjat bli klabbig av ålder. Så det är dags för något nytt. Jag har minskat ner min samling och har bara tre paletter med varma skuggor kvar, och känner verkligen att jag har saknat riktiga neutraler. Med lite hjälp av temptalia fick jag reda på att det fanns två dupes till mina mest använda skuggor.

Cozy Grey

Den första är en ljust grå/brun som ersätter Naked 2. Jag har beställde på nätet så det var svårt att avgöra om den faktiskt var en ersättare, men såhär i efterhand så är det väldigt nära. Cozy Grey är snäppet ljusare än Naked 2, men den funkar fint!

Espresso

Som ersättare till Faint så valde jag nyansen Espresso. Den är liiiite varmare än Faint, men gör precis det den ska!

Sandstone

För att komplementera mina mest använda skuggor (de ovan) ville jag ha en mellanbrun. En ton som skapar skugga utan att bli för intensiv. Så Sandstone fick det bli! Den är nästan exakt samma ton som mitt ögonbrynspuder, och tillsammans med Espresso så ersätter det nästan den produkten helt.

Give A Glam

Som fjärde och sista skugga ville jag ha en mörkt brun att använda som eyeliner. Den svarta i Naked Basics 1 hade alltid känts lite skarp och jag brukade blanda ut den med den mörkbruna för att få ett mellanting så denna gången ville jag ha en redan färdigblandad mörkbrun. Jag valde mellan färgerna Sketch, Embark och så denna! Då de andra är rödtonade (vilket jag har i mina andra paletter) så valde jag Give A Glam. Perfekt för att skapa en eyeliner av skugga.

Som en minnesnotering vill jag också skriva lite kort om skuggorna Wedge och Malt. Wedge var den jag valde mellan istället för Sandstone och Malt skulle kunna vara en varmare ton av Cozy Grey, så de kanske får undersökas framöver.

De glittriga skuggorna

I samma beställning klickade jag med en palett med mitt stjärntecken på. Jag tyckte den verkade så fin och jag älskar astrologi, men min perfektionism sa direkt att den blå färgen skulle skära sig till vardags, så jag köpte en vanlig också. Och mycket riktigt gjorde den det! Men då kom jag på att jag hade flera singles från Urban Decay med de absolut vackraste glitterskuggorna man kan få tag på.

Så jag gjorde en sak jag aldrig tidigare testat, nämligen de-potting. Det gjorde mycket på Youtube kring 2015 och innebär att man flyttar över singelögonskuggor från olika märken till en och samma palett.

Sagt och gjort! Med en plattång, en magnetplatta från Panduro och en liten gnutta våld så flyttade jag över mina skuggor till min nya palett. Urban Decay Cosmic köpte jag inför bröllopet, Space Cowboy är min favoritnyans, Solstice är en sån där magisk skugga man kan titta på i evigheter, men som mer är cool än användbar. Den fjärde skuggan var en av de gamla jag hade kvar från MAC, Phloof!. Den var en ganska bra ersättare till Naked Basics 1 Venus och får fylla utrymmet till något mer magiskt dyker upp.

Så detta är alla mina ögonskuggor! Minimalist-målet är att rensa bort i alla fall två av dem, men än så länge så används alla så då får det va!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *