MINA NYA PÄRLOR

Lite mer baroque i mitt liv

Sophie By Sophie Baroque Pearls

Idag sitter jag i stugan igen. Jag har åkt upp för att titta på en bil jag och J ska köpa och troligtvis blir det i den som det bär av till Skåne i redan på torsdag. (Skrev inlägget i Tisdags så det blir ju egentligen idag) Efter att ha åkt kollektivt sedan 2014 kommer det bli en sådan frihet att kunna åka bil igen.

Utanför fönstret i stugan faller regnet och slår på bladen i körsbärsträdet innan de landar i gräset och på kossorna. Ikväll ska det ätas kantarellmacka och hallonpaj som jag och pappa var i skogen och plockade igår. Men innan det så ska jag till tandläkaren för första gången på länge (önska mig lycka till! UPDATE: hade mitt första hål sedan jag var barn så nu blir det att skärpa till sig…) och sedan blir det en tur till i skogen på jakt efter mer guld!

Pinchos Söder Helsingborg

Idag har jag en stor nyhet. Jag har gått och blivit med pärlor! Ända sedan jag såg Flicka med Pärlörhänge har jag velat ha två stora äkta pärlor. Och efter att ha målat tjejer med pärlörhängen i typ ett år kändes det som att det var dags att göra slag i saken. Så för att fira att jag kommit in på universitetet klickade jag hem de här vackra baroquepärlorna från Sophie by Sophie.

Sophie By Sophie Baroque Pearls

De är den perfekta storleken! De krämvita sötvattenpärlorna skiftar lite svagt i rosa och blått när ljuset träffar dem och silverdetaljerna är rhodium pläterat silver. Att hitta den här typen av örhänge med silverdetaljer var svårare än jag trodde, finns nästan bara i guld, men är så nöjd med de här fina! Gillar enkelhelten i dem och att pärlorna får prata för sig själv.

Sophie By Sophie Baroque Pearls

Alla örhängena är unika och olika, vilket gör mig ännu mer nöjd över att just det här paret var så fina och precis som jag tänkt mig!

Sophie By Sophie Baroque Pearls

Jag vet inte varför jag tänker på den där biten i en Astrid Lindgrens film (är det kanske bullerbyn?) när de säger nått i stil med “åh mina vackra perlor” då de har samlat kaninbajs (eller var det fårskit) och leker ute i naturen, varje gång jag hör pärlor, men men…

(Tips på tal om saker man minns från barnfilmer, alla borde läsa Linnéuniversitetets kurs om Svensk film och TV. Superspännande info om politik i barnfilm och massa annat för filmnördar som mig. Refererar oftare tillbaka till den kursen än någon annan jag läst)

Sophie By Sophie Baroque Pearls

Perfekta locken och perfekta pärlan!

Pinchos Söder Helsingborg

Tog bilden ovan på smyckena jag packade med mig innan jag åkte iväg här om dagen. Silver och pärlor känns som ett genomgående tema. Pärlhalsbandet fick jag av farmor och farfar i konfirmationspresent. Farfar gav dem till farmor när de var unga. Mamma gifte sig i dem och förra sommaren gifte även jag mig i dem. De små pärlörhängena fick jag till.

De silvriga örhängena med markasiter köpte jag i Taormina på Sicilien året innan vi gifte oss. Hade sedan på mig dem på bröllopet och när vi åkte till Sicilien igen på bröllopsresa. Halsbandet med en liten pärla köpte jag i Köpenhamn ett nyår med Jonathan. Har sedan dess hängt i mitt Vagina Charm och en Love Tag med ett J från Jane Kønig. Mina baroquepärlor blir nu pricken över i på min lilla samling med pärlor! Borde skriva ett litet inlägg om mina mest använda smycken och historien bakom dem. Tycker det är så spännande med varför folk släpar runt på vissa speciella smycken hela tiden.

Sophie By Sophie Baroque Pearls
Sophie By Sophie Baroque Pearls
Pinchos Söder Helsingborg
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *