MITT I DEN MÖRKASTE VINTERN

Lite tankar om mörker

Hej där ute! Idag har jag lärt mig om nya växter och orangerier och drömt mig bort till en värld fylld med medelhavsväxter och solsken. Tidigare idag fick vi även ett par starka strålar med sol in i lägenheten över hustaken, och på vintern känns varje stråle så mycket mer värdefull. Bilderna är från min senaste rulle med 35mm film från tidigare i januari, innan snön ersattes av regnrusk. I helgen är planen att plocka ner julstjärnorna igen, men jag skjuter alltid på det till sista stund då jag älskar det extra ljuset de ger. Dock vet jag inte om det är för att all tid spenderats hemma, eller för att julen var så bra, men jag känner mig nöjd med julen nu och vill gärna städa bort det sista och ha vår.

Även att våren kommer tidigare i Skåne så känns den så långt borta just nu. Man vaknar i mörker, går och lägger sig i mörker och på dagarna hinner man inte utanför dörren för att få i sig solljus. Jag har tagit d-vitamin i ett par månader nu och jag tror att det hjälper. Men jag längtar verkligen till våren.

Jonna Jinton delade en så fin video om just detta. Om att leva i mörker och att man måste sluta kämpa emot sina känslor. Känner man sig trött på vintern är det okej att lyssna på kroppen och vila lite extra, att tända ett ljus, se en film, dricka en kopp te och bara vara i den trötta dimman. Hon pratar också om det fina med olika årstider och att uppskatta att de skiljer sig åt. Se det fina i att vårsolen är så mycket mer efterlängtad och uppskattad. Att verkligen njuta av skiftningarna i naturen och försöka se det fina i just nu. Videon kändes lite som ett kärleksbrev till Sverige och vår vackra natur och fick den mörkaste tiden vi är i just nu att kännas lite lättare! Innan vi vet ordet av är det vår igen!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *