NÅGRA RADER FRÅN STUGAN

Årets första sommardagar

Hej på er! I skrivande stund sitter jag ute i stugan. Årets första sommardag i stugan. Än har den vita syrenen inte slagit ut än, men de röda gullvivorna, förgätmigej och narcisser blommar. Det har varit helt galet varmt idag. Men än så länge är vinden fortfarande sval. Innan lunchen sa pappa att det såg ut att bli regn, och långt där borta var ett mörkt moln, och mycket riktigt, nu känner jag hur vinden börjar blåsa och har precis hört första avlägsna åskmullret. Luften luktar nyklippt gräs och syren och i skuggan av en buske ligger Nisse och Max (mina föräldrars taxar) och chillar. 

Stugan var helt tom på snacks så när jag åkte och köpte lunch passade jag på att fylla på med lite singoalla och ett storpack med piggelin i frysen. Känns inte det som optimala snackset för en sommar i en röd stuga med vita knutar?

Jag har verkligen saknat småland, jag älskar ängarna, kullarna och att bara kunna gå ut i skogen och plocka liljekonvaljer eller förgätmigej. (Bortsett från alla jäkla mygg vill säga) Och så att föräldrarna är här såklart! Jag vill inte byta bort skåne med det öppna landskapet och sundet (trots att danskarna precis har släppt ut x antal kubikmeter med skit där… Inte nog med att de stänger gränserna, nu kastar de skit… haha) men jag uppskattar verkligen att va i Småland.

Pappa sa att det fanns en midnattsviol nere i korsningen så nu ska jag springa dit innan regnet börjar ösa ner! Ha det fint! 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *