NÄR 2020 BLEV 2021

Nyårsafton i Malmö

Sådär Rosanna, nu är inlägget äntligen klart! Hoppas du har överlevt väntan haha 😉 (För er som inte är Rosanna har hon frågat efter det här inlägget hela året, ja alla 11 dagar, så nu är det dags!)

Som ni vet om ni läste det här inlägget så brukar vi fira nyår i Köpenhamn, men med corona och stängda gränser fick det bli mer småskaligt och på svenska sidan denna gången. Så i år firade vi nyårsafton i Malmö tillsammans med Rosanna, Erik, Ebba och Rickard. Och det var så mysigt!!

Bland annat så glittrade vi loss i champagnefärgade paljetter. Rosanna, Ebba och jag.

Och hade man inga paljetter så fick det räcka med glittrande champagnefärgade ögon.

Jag hade preppat en fördrink med clementin och rosmarin (och ja, hälften spillde jag på min klänning innan nyår ens hade börjat, men så är väl livet haha) Ebba och Rickard hade fixat lite välkomstsnacks, och Erik lite löjrom på chips mm. Så gott! Men även den bilden är inlåst på min analoga kamera så fortsättning följer! Om vi hoppar vidare till förrätten så var Ebba och Rickard först ut. De skulle göra pilgrimsmusslor med blomkålsmos.

Värdparet och de blivande föräldrarna!

Och lillen igen, hur söt! (Om ni undrar var katten Mio är fick han vara inne i sovrummet första delen av kvällen för att rädda blommorna, han är en riktig Ferdinand när det gäller blommor.)

Och lilla magen! Eller disco-kulan som Rosanna döpte den till!

Förrätten: Pilgrimsmusslor med blomkål- och persiljemos, brynt smör och soja.

Samt lite vin… Erik är vår allmänna sommelier/vinguru, så har ni frågor får ni ställa dem till honom! Jag fotar istället flaskorna så jag kan gå tillbaka och titta i Facit när man sen ska köpa vin i framtiden haha.

Som sagt!

Sommelier, vinguru, kattpappa.

Hade en bild på när J spexade med en kniv i munnen som en riktig pirat, men då det var Rosanna och Eriks nya finbestick så tänkte jag skona dem ifrån att ha den bilden förevigad på hornhinnan. Så skål för det! haha

Skål! 😉

Flaskorna från fördrinken, den högra var amaze. Så smart att dricka champagne först när man fortfarande kan njuta av smaken!

Mio dricker vatten ut champagnekylaren. Som katt gäller det att ha klass!

Huvudrätten: Hjortfilé, potatisgratäng och svampsås. (alltså svampsåsen… guuuudomlig!!)

Och vinet till huvudrätten. Det vänstra var delish!

Sen var det dags för efterrätt som vi stod för. Choklad och smörkolapaj!

Med det här underbara lite bubbliga dessertvinet.

And we have contact! Mio har hittat nyårsbuketten.

Hur mysigt är inte detta??

Har en hel bildserie på discokulan in action, men jag är inte säker på hur Rosanna känner över att ha dansbilderna förevigade på nätet, så tänker att jag safear.

Och sen var det 2021! Jag hade gjort en dansk kransekage för att fira 12-slaget!

GOTT NYTT ÅR!!

Nyårskyss lite på sniskan, jag skyller på sommeliern.

Han kunde dock fortfarande sikta, så kanske får skylla på min benstomme istället.


Så med finglasen i högsta hugg och en cigarr i andra handen sprang vi ut till närmaste korsning för att andas in lite 2021-luft och se fyrverkerierna!

Hela festen!

Och killarna.

Väl inne i värmen igen var det dags för ost! Och Erik hämtade (en troligtvis lite för fin flaska vin från 2005) som fick bli starten på 2021. Sjukt gott!

oooossst.

Förd till vin-facitet.

Så tänkte jag att vi avslutar det här inlägget med denna bilden på Mio och Rosannas ikebana, enbart skilda åt av en tunn skiva glass. Och så vitt jag vet, sitter han fortfarande under sin älsklings-ikebana, och luktar på sina blommor, och han är så lycklig. The End.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *