NÄSTA SÄSONGS TULPANER

White Liberstar, Super Parrot, Fontaine Bleu, Labrador, Daytona och Greenstar

Alltså nu ska ni få se vad jag precis hämtade! Det är en riktig godispåse om man är trädgårdsingenjör! Och på tal om godispåsar så förklarade vår föreläsare Johan så bra att människor (och djur) älskar att äta lite av varje, därav lösgodis och bufféer. Och det grundar sig i att vi genetiskt (?) använder den metoden för att hitta mat (därav att rådjur älskar att käka trädgårdsväxter som är en riktigt blandad godispåse!). Och på tal om det, om du är ett rådjur får du gärna sluta läsa nu! För i min godispåse finns det nämligen nästa säsongs tulpaner. Jag satt och kollade runt på urplockade butiker på nätet och hittade sedan ett ställe som hade flera av mina favoriter, nämligen Flora Linnea som ligger här i Helsingborg vid Fredriksdals trädgårdar!

Så istället för att betala 100kr i frakt beställde jag med hämtning i butik och plockade upp dem nu i eftermiddags! Då dahliorna sjunger på sista versen tänkte jag att det kunde vara perfekt att pluppa i lite tulpanlökar i den rabatten samtidigt som jag ska ta upp dahliaknölarna för övervintring! Då blir det också vackert till våren och tulpanerna vissnar lagom till dahliorna ska i igen! 

Så vad gömmer sig då i min godispåse?

White Liberstar

Detta var en av mina favoritupptäckter förra året! Jag älskar hur små och spretiga blommorna blir och vita tulpaner är så vackra.

Super Parrot

På samma tema har vi Super Parrot. Dessa tulpaner brukar alltid finnas att köpa på Brödkultur 2.0 och är nog en av mina absoluta favoriter! Ser riktigt barocka ut! Som hämtade från ett gammalt Holländskt stilleben.

Fontaine Bleu

Tulpanerna på bilden ovan är några tulpaner jag köpte på Hvilan i våras! Dock vet jag inte vad de heter med de påminner väldigt mycket om Fontaine Bleu, det jag hoppas är att Fontaine Bleu ska vara snäppet mer lila i tonen men med samma härliga övergång till vitt.

Labrador och Daytona

De här tulpanerna är samma typ av tulpan fast i olika färger. De har en helt underbar fransad kant!

Greenstar

Sist ut har vi lite av en specialare! Nämligen en grön tulpan! Den verkar skifta lite i vitt och bre ut sig totalt som en stjärna när den är väl utslagen! Har aldrig sett den i verkligheten men är väldigt nyfiken på hur den kommer se ut!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *