NYA PALLKRAGAR

Äntligen börjar vår lilla trädgårdsplätt komma till liv

Innan vi flyttade till Helsingborg var det cirka 5 år sedan jag hade en trädgård. Den trädgården tillhörde dessutom mina föräldrar, så inte riktigt samma sak som att ha en egen. Men nu har jag äntligen en egen liten trädgårdsplätt! Inringad av en tjock bokhäck och syrener som vuxit sig höga i flera år! Det absolut bästa med att ha en egen trädgård är att jag äntligen kan få ge mig in i världen av att så igen!

Planen för sommaren består av att så sockerärtor, morötter, sallad/spenat/ruccola samt jordgubbar, smultron och örter! Men innan vi kan sätta igång måste det:

  1. Bli lite varmare
  2. Införskaffas pallkragar och jord. Men som en person som åker kollektivt är införskaffandet av sånt inte det smidigaste! (25 påsar jord tar sin lilla tid att frakta med buss… haha)

Så därför blev jag överlycklig när jag fick fyra pallkragar och jord i tidig födelsedagspresent av mina svärföräldrar. Inklusive fraktning från butiken till vår trädgård.

Pallkragar

Först åkte vi och hämtade pallkragarna! Dessa kommer från Plantagen. De har även en ganska bra och övergripande guide om vad man ska tänka på när man skaffar sina första pallkragar. Jag har ju som sagt inte odlat något sedan jag var typ 12 så för mig var den iaf ett bra intro!

Hammaren var top of the line!

Jord

Min svärfar lyckligt ovetande innan han insåg vad han gett sig in på med 25 säckar jord!

Såhär kan det se ut när man fraktar jord!

Jag fick tips om att man skulle lägga tidningspapper eller löv i botten av pallkragarna, så när jag såg vår granne Sandra samla löv frågade jag om jag kunde använda dem istället. Men då var hon så gullig och gav oss lite markväv hon hade över sedan hon satt upp sina egna pallkragar!

Man kan ju i alla fall säga att jorden räckte gott och väl till våra pallkragar. Men det gör inget att det finns lite över till att fylla på i krukor och göra ett litet blomsterland med. Ska nu försöka fynda en balja och lite krukor som jag kan plantera örter och jordgubbar i! Men visst blev det fint med pallkragarna?!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *