NYÅRSKLÄNNINGEN

Paljetter köps bäst på second hand

Idag är det sista dagen innan nyårsafton! Jag ska packa upp alla väskor från julen, försöka få så mycket plugg gjort som möjligt och sen åka och handla innan det är dags att börja med nyårsmaten! Vi har hand om för- och efterrätt så det blir Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor, baconsmul och champagne till förätt. Efterrätten blir en kombo av Crème Brûlée-cheesecake och Chokladkolapaj! (Så håller tummarna för att vi ska lyckas med i alla fall en av dem, då vi inte provat någon av dem tidigare! Haha)

Men idag tänkte jag först visa nyårsklänningen jag hittade för några veckor sedan!

Jag och Rosanna gick till Mitt i Möllan för att fira att vi äntligen hade ”jullov” (om man har plugg över lovet räknas det ens som lov?) genom att lyxa till det med de sjukaste mackorna jag sett! Därefter gick vi en snabb sväng på Beyond Retro som låg mitt emot matstället för att titta på alla jultröjor. Såklart hamnade jag vid paljetthyllan och hittade…

… den här skönheten! Denna klänning känns 100% som nyårsafton! Paljetter, figursydd och festlig! Eftersom vi precis hade klämt i oss världens största mackor (ish) så var den även godkänd för en hel kvälls ätande!

Detaljer

Om vi ska titta lite på detaljerna så älskade jag den bågiga kanten på ärmarna! De har även lite axelvaddar vilket ger stadga till det tunna materialet.

I ryggen så finns det en utskuren detalj. Mönstret paljetterna sitter i och färskiftningen mellan ljusblå, aquagrönt, periwinkle och navy kändes precis som en nyårsnatt!

Och slits bak!

Jag minns inte riktigt vilken av vintage-gurusarna jag följer på Instagram som sa det, men hon påpekade att om man gärna vill ha paljetter så är det ett ultimat plagg att köpa second hand! Alla små plastbrickor, som paljetter egentligen är, ska ju helst användas så länge som möjligt och inte hamna på en sopptipp någonstans för att sen inte kunna brytas ner på massor med år. En bonus är ju också att det oftast är ganska så mycket billigare second hand, denna kostade bara 350kr! Mycket nöjd!

Vad ska ni ha på er på nyårsafton?

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *