NYÅRSLISTAN 19/20

En sammanfattning av 2019

Hej på er mitt i matkoman! Har ni haft en fin jul? Jag läste det här mysiga inlägget från Elsa Billgren om hennes år och tänkte passa på att fylla i listan jag med! Så kul att kunna gå tillbaka nästa år och jämföra! Tänkte också göra ett med mina sminkfavoriter från 2019 då man tycker att man använder samma saker hela tiden men det ändrar sig faktiskt ganska mycket under ett år. Känns som sminkhistoria som kan vara kul att minnas! Men nu till listan!

Beskriv året med tre ord.

Självinsikt, ro, hem.

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Jag har mjölkat en ko, spelat munspel, byggt en hammock och klippt häckar!

Vilka länder besökte du?

Jag var i USA med familjen för första gången i mitt liv (läs mer om det här) och så var jag såklart i Danmark och hälsade på släkt och mös i min favorithuvudstad Köpenhamn.

Favoritprogram på TV?

På TV har jag sett mycket som vanligt. Några höjdpunkter i år är:

  • Vår tid är nu
  • The Handmaids Tale
  • The Crown
  • Mad Men (igen och igen)
  • Torka aldrig tårar utan handskar (från 2012, hur har jag missat den så länge?),
  • The Deuce
  • Peaky Blinders
  • Outlander
  • Beforeigners
  • Sjuksystrarna på Fredenslund

Är det något du saknade år 2019 som du vill ha år 2020?

Håller med Elsa om soltimmarna, kommer det fortsätta att va så mörkt som november och december har varit vet jag inte vad jag ska göra! (D-vitamin tabletter är inte nog haha) Annars så har jag inte saknat något speciellt.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Den 2 September när jag började plugga.

Sophie By Sophie Baroque Pearls

Något du önskade dig och fick?

När det gäller saker så fick jag nya Bose hörlurar av Jonathan (jag levde i mina gamla och tiden utan dem har inte varit densamma). Jag köpte också barocka pärlörhängen som jag velat ha sedan jag såg ”Flicka med pärlörhänge” och nu i julklapp fick jag mina drömmars resa till Tromsø för att se Norrsken i februari (hoppas hoppas hoppas vi har tur)

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Spendera mer tid i Alnarpsparken, lyssna på fler böcker, äta bättre, få ännu bättre rutiner, yoga varje dag och lita mer på mina egna åsikter.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Kom in på SLU Alnarp för att börja studera till Trädgårdsingenjör.

Vem har du umgåtts med mest?

Jonathan, Erika, Rosanna och familjen!

Och din största framgång privat?

Lärde mig att spela munspel, inte i närheten av perfekt men bra nog efter ca 6 månader att göra Mamma och Bedste tårögda på julafton. (De är inte alls partiska… haha)

Vad spenderade du mest pengar på?

Smink, (försöker dock lugna mig med smink-shoppandet och njuta av det jag redan har innan det blir gammalt) god mat och bubblet Pizzolato (Strand- och hammockhäng var våren och sommarens höjdpunkter)

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2019?

”Tiny Dancers” med Elton John. ”Welcome to New York” med Taylor Swift och ”Min älskling du är som en ros” med Taube (efter att farfar citerade den låten i vårt bröllopstal förra året och när han dog i år läste vi det igen och lyssnade på musikvarianten av dikten.)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Tidigare år känns så brett, jag har definitivt haft lyckligare år än 2019 och också ledsnare, men detta året kändes så viktigt då jag har hittat hem och mått bättre och bättre för varje dag.

Vad önskar du att du gjort mer?

Vandrat, målat och yogat. Jag har gjort lite av allt, men skulle så gärna ha velat göra det ännu mer.

Den maträtt du åt oftast 2019?

Ost- och charkbricka då det är den ultimata maten (med päron i skivor till och digestivekex). Sen har jag ätit fler Dafgårds Kycklinglasagne och Nissin Tonkutsu ramen än jag egentligen vill erkänna! haha

Högsta önskan just nu?

Bli av med smärtan i ryggen och komma in i stabila rutiner som gör att livet bara känns lätt och flyter på.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om Farfar inte hade dött.

Vad fick dig att må bra?

Yoga, vandring, att spela munspel, prata med Rosanna, få det mysigt i ”nya” lägenheten. Sen älskade jag veckan med Erika när jag fick testa hur det är att jobba med att mjöka kor.

Vem saknade du?

Carro och mina gamla simmarkompisar, kände mig väldigt nostalgisk över hur tiden när jag simmade som mest var. Allt bara rullade på och man mådde bra i kroppen och sinnet. Enkelheten.

Vad är du mest stolt över?

Att jag hittat tillbaka till min kärlek för att köra bil. Hade så mycket ångest när jag skulle börja köra bil igen efter att inte kört ordentligt på ca 6 år. Men mamma påminde mig om hur mycket jag älskade det när jag bodde hemma och backade in på parkeringar för att det va kul. Och senast igår backade jag in på en parkering igen. Galet hur mycket som kan ändras på 3 månader.

Jag har också fått bukt med det värsta av ångesten och lyckats hitta en väg som känns som att den går framåt.

Sen att jag har lärt mig att spela munspel (helt okej) är en liten larvig sak att vara stolt över med det känns så kul!

Och så slutligen; dina planer inför 2020?

En av mina gamla klasskompisar, Sally, ska gifta sig och Jonathan fyller 30 vilket vi ska fira med en middag tillsammans med familjen. Men utöver det och Norrskens-resan så är 2020 ett tomt ark! Inga speciella planer och förhoppningsvis så blir det ett lugnt och fint år fullt av allt jag älskar att göra! Vara ute i trädgården, mysa i hammocken, läsa (lyssna på) böcker, njuta av att inte ha några måsten.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *