NYÅRSLISTAN 20/21

Ett väldigt speciellt år i våra liv.

Förra året började jag fylla i en nyårslista för att kunna jämföra vart jag befann mig då med kommande år. Detta funkar ju dock bara om man gör det varje år, så i havet av listor jag kommit ut med på sista tiden så kommer här en till!

Beskriv året med tre ord.

Kämpigt, isolerat, hemma

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?

Aldrig är kanske att ta i, men handspritsrutinen jag har just nu påminner inte om något jag gjort tidigare. Hemstudierna och föreläsningar via zoom är också något nytt. På en gladare not så har jag också odlat dahlior för första gången.

Vilka länder besökte du?

Norge innan pandemin var ett faktum vilket jag bloggat om här, och en sväng till Köpenhamn i Augusti när man trodde att allt var på väg åt rätt håll.

Favoritprogram på TV?

Det känns som att utbudet har varit ganska dåligt i år när det gäller nytt, men vissa saker har jag ändå sett!

  • Vår tid är nu (Specialsäsongen)
  • Familjen Bridgerton
  • Queens Gambit
  • The Witcher
  • True Blood (igen)
  • Love Life
  • Systrarna på Fredenslund
  • Älska mig
  • Brave New World

Är det något du saknade år 2020 som du vill ha år 2021?

Antikroppar… Nej men på riktigt. att kunna gå ut och krama folk, kunna röra sig i folksamlingar och inte behöva va rädd för alla man möter. Typ slippa ha dåligt samvete över att leva, utan bara kunna leva igen!

Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas?

Har ju sisådär sämst sifferminne, men kommer minnas min och Jonathans lilla escape till Köpenhamn när gränserna hade öppnat igen och man trodde allt höll på att gå åt rätt håll, innan det vände…

mina drömmars ring

Något du önskade dig och fick?

Fick vet jag inte, men kunde köpa har jag ett par saker. Min nyagamla ring, min analoga Kamera från Tradera och mitt nya kromatiska munspel.

Fick också en reseask till mina smycken och Trollekulor i Julklapp vilket jag önskade mig.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Försöka röra på mig mer och spendera mer tid utomhus.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Att ha kryssat av ett till års studier?

Vem har du umgåtts med mest?

Jonathan såklart! Annars Rosanna och Erik samt familjen.

Och din största framgång privat?

Att jag lyckats hålla liv i yogan så länge. Och inte bara tappat det efter någon månad eller två. Utan lagt det på en lagom nivå.

Fenty Gloss Bomb Glass Slipper

Vad spenderade du mest pengar på?

Tyvärr tror jag årets kategori fortfarande är smink. (Bortsett från mat osv). Men lyckades ändå hålla mig i ett halvår med min no-buy så det har blivit väsentligt mycket mindre.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2020?

Känns inte som att någon speciell låt kommer påminna mig som så, men om det är någon fanns den säkert med på min Spotify Wrapped.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Har haft några år där jag mått mindre än optimalt, men i år har ju varit något alldeles speciellt. Så mycket ny oro har väckts, men har samtidigt känt mig lugnare i mig själv, och jag trivs med att både jag och J kan jobba/plugga hemifrån.

Hilleshögs dalar

Vad önskar du att du gjort mer?

Varit ute i naturen. Blev många dagar inomhus det här året.

Den maträtt du åt oftast 2020?

Grönkålspizza eller pasta. Franks sötpotatis i ugn med smör och rökt salt. Franks Pasta Limone. Haricot Verts i ugn.

Högsta önskan just nu?

Att coronan försvinner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att ha haft en vår/sensommar i Alnarpsparken och kunnat njuta av blomsterprakten. Jag har åkt dit med jämna mellanrum under året men det är skillnad på att se det någon gång per årstid och att gå i miljön varje dag och se alla småskriftningar.

Vad fick dig att må bra?

Yoga, Jonathan.

Vem saknade du?

Hela danska släkten faktiskt. Har inte träffat majoriteten av dem sedan förra våren/sommaren. Bedstemor och Bedstefar såg jag senast förra julen. Åren känns så märkliga när man inte träffar danskarna.

Vad är du mest stolt över?

Att jag har börjat se hälsa ur mer av ett helhetsperspektiv. Försöker tänka ”många bäckar små” när det gäller mitt mående, och att alla små förbättringar man kan och orkar göra kommer göra skillnad i slutändan.

Och så slutligen; dina planer inför 2021?

Vågar man göra planer? Har skrivit lite av det jag vill fokusera på i mina nyårslöften, men utöver det planerar jag bara att leva.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *