OCH SÅ KOM ÄNTLIGEN VÅREN

Smått och gott från helgen

Sol, tulpaner och smutsiga fönster

Finns det något bättre vårtecken än solstrålar genom ett smutsigt fönster med en bukett tulpaner? Jag tror knappast det! När allt var som mörkast och det kände som vintern aldrig skulle ta slut så hände det över en natt, våren kom hit.

Luktvioler

Det började lite smått här om veckan när jag hittade luktvioler i trädgården. Finns det någon bättre doft att mötas av efter en vinter utan några dofter alls i naturen?

Så jag blev inspirerad och köpte viol-pastiller och tulpaner för att fira att det var vår och fredag! Och precis den dagen kom också solen tillbaka!

Sådd

I veckan fick jag också luktärtsfröerna i jorden! (Bilden är en av mina ”kom ihåg vilka fröer du planerade i vilken del av pluggbrättet utan att skriva en lapp”-försök. haha)

Och likaså dahliorna!

Och för bara någon dag sedan tittade första lilla luktärts-skottet upp!

Hammock-invigning

Men det absolut största vårtecknet måste väl ändå vara när man gräver fram hammocken och trädgårdsmöblerna från under presenningen? Det var lördagens projekt.

Rosanna stannade till på vägen till sina föräldrar, så vi fikade med äppelkaka och saft och hade hammockinvigning! Hon var också gullig och hade också med en lite försenad födelsedagspresent till mig! Nämligen Luktärtsboken jag önskat mig! Så mysig läsning nu inför säsongen!

Samt min beställning med tulpaner från Hvilan! Dessa är helt underbara!

Back-up och utflykt

Innan helgen blev också mitt minne på mobilen fullt, och när jag skulle säkerhetskopiera dem upptäckte jag att detsamma gällde min hårddisk, så med en buggande telefon som tvångsavslutade alla appar åkte jag och köpte en ny hårddisk och sedan har helgen paralellt bestått av säkerhetskopiering. Började i fredags med att kopiera över bilderna från min gamla hårddisk till den nya (12h tog det?! herregud…) Sen så försökte jag flytta över bilderna från telefonen, men det gick bara till ca 50% för sen ansåg datorn att itunes, bilder och hela operativsystemet inte var bra nog för att flytta över bilder längre. Så jag satte igång att uppdatera allt, men då skulle också telefonen uppdateras, och sen ville inte datorn hitta telefonen och då gav jag upp! Säkerhetskopierade de 5000 bilderna jag fått över, raderade de från telefonen och sen called it a day. Det finns en anledning till att jag skjutit på det här projektet så länge. Usch!

Sen igår på söndagen gick jag och Jonathan en promenad genom Helsingborg i morgonsolen, köpte med oss gott surdegsbröd, bagels, birkes och croissanter, och sen packade vi en korg för att åka på utflykt. Vi plockade ramslök, såg vitsippor, fikade, köpte ägg i gårdsbutiker och bara njöt av det fina vädret och de vackra vyerna. Och nu är vi tillbaka i nutid, måndag, social distancing, distansstudier och snart kursavslut! Trevlig måndag!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *