OMMÖBLERING AV VARDAGSRUMMET

Från tv-rum till sällskapsrum

Hej på er, idag är det hemstudier igen då vi ska fortsätta att designa en konceptträdgård utefter ett konstverk. Vilket friar upp en liten stund till att blogga innan jag måste sätta igång med skolarbetet igen. Och sen är det FREDAG! Jag och Jonathan ska åka en sväng till systemet och se om de har något roligt från det tillfälliga sortimentet och kolla om det finns någon Sloe Gin så vi kan göra juliga GTs nu i December. (Godare än glögg om du frågar mig)

Men idag tänkte jag visa lite bilder från helgens projekt. En ommöblering av vardagsrummet. (Ovan ser ni två bilder på hur det såg ut före, ursäkta stöket men orkade inte städa innan vi skulle stöka till allt igen) Som jag sa i det här inlägget ärvde jag ju en soffa från Farmor och Farfar. De hade ett väldigt stort hem med massor av möbler, och om det finns något som gör det ännu sorgligare när man förlorar nära och kära så är det att se när deras hem bryts upp och möbler och saker slängs. Jag är alldeles för sentimental och har så många minnen från stunder med Farmor och Farfar i deras hem från mina 25 år i livet. Som liten var det som en upptäcksfärd varje gång man hälsade på dem och kunde kolla på alla tavlor, figurer och möbler.

Tack och lov så är vi en stor släkt så det mesta har kunnat behållas och hittat ett nytt hem hos mina föräldrar, fastrar/farbröder och kusiner. Vilket känns så fint.

Soffan i fråga var den här röd/orangea sammetssoffan. Om jag minns rätt stod dessa på övervåningen i deras hus i tv-rummet. I hörnet hade farmor ett bord med sysaker och det stod en lampa med motiv av engelska ryttare bredvid som nu bor hos min fina kusin Pia. På kanten av soffan satt en clown med lila hår. Det är märkligt vad som fastnar i minnet. Den är i alla fall fantastiskt skön att sitta i och jag tycker det känns mysigt med en varmt färgad soffa som också kommer från Farmor och Farfar.

Innan vi genomförde projektet med att flytta en soffa från Småland till Skåne gjorde jag en snabb skiss för att se om det ens skulle gå att få plats med två soffor i vårt lilla vardagsrum! Planen var att göra sig av med tv-bänken, sätta tvn på väggen och sen göra om ytan till något som påminner om ett mindre sällskapsrum i Downton Abbey.

Jonathans pappa och bror var snälla nog att komma ner över helgen med soffan och hjälpa oss att både flytta in soffan och borra upp tvn på väggen. De hade med sig en värstingborr med inbyggd dammsugare! (tips, gift dig med en man som har en snäll och händig bror och pappa! 😉 )

Såhär såg kaoset ut när vi var halvvägs!

Och såhär blev slutresultatet! Så mysigt! Ibland är det bra att låta saker ta lite tid. Trots att vi flyttade in för ca 1,5 år sedan har jag varit tveksam till att borra hål i väggarna (efter att vi målat om och täckt alla gamla hål) innan man hunnit bo in sig och se hur man rör sig i lägenheten. Men det här blev bättre än jag hade tänkt mig och uppmuntrar så mycket mer till att man kan sitta här och umgås och inte bara titta på tv!

Dock är både jag och Jonathan en tv-nörd så vi invigde nya möblemanget med att marathon-titta på nya säsongen av The Queen. SÅ BRA!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *