PÅ ANTIKMÄSSA I HELSINGBORG

En lite roligare onsdagskväll

Nu tycker jag vi tar en liten paus från alla semesterbilder för att prata om förrförra onsdagen då jag och min granne Alexandra var på Antikmässan i Helsingborg.

Jag stod egentligen och svettades ihjäl och vek tvätt och städade inför att Erika skulle komma på besök när det ringde på dörren. Obehagligt jag vet, vem (förutom jehovas som hade ringt på dörren tidigare samma dag, ringer ens på dörren längre utan att messa först?!) Men jag kikade ut i titthålet och öppnade tveksamt! Som tur var var det bara Alexandra som stod på andra sidan!

Hon frågade om jag ville med och bada i havet, eller om jag ville gå på den där mässan som hade öppningsevent och som hon hade fått ett par biljetter till på jobbet? Jag bad henne berätta mer om mässan, som visade sig vara Helsingborgs Konst & Antikmässan, och då fanns det ingen fråga utan vi sprang iväg till den!

Detta möttes man av när man kom fram! Den här delen innehöll tavlor för 139 000kr och superfina drinkvagnar för 17 000kr…. Inget som kändes aktuellt för en blivande student! Men det var fint!

Här har ni mig och Alexandra samt drömmarnas samling av vinkylare. (Berättade jag att det också serverades vin på öppningseventet av mässan? Bästa kombon av antikt och rött!) Hur fin hade inte den stora vinkylaren på andra hyllan varit med typ tre flaskor bubbel i på en trädgårdsfest? Nu har jag dock redan hittat en så får nöja mig där tills den perfekta dyker upp!

En dansk kvinna berättade om alla pryttlar i den här montern. Hur medaljongen närmast hade haft luktsalt i sig för att kvinnorna skulle kunna piggna till när korsetten ströp syretillförseln och om den fina hopfällbara kammen med pärlemor.

Den här ringen från Georg Jensen har jag suktat efter! Kostade 3 200kr så tyvärr inte aktuellt. Men det finns också matchande öronhängen som är så fina!

Drömmarnas paraplyställ.

Så mycket fina silversmycken!

Då mycket på mässan var dyrt så köpte jag inte med mig mer än ett par grejer varav två var ätbara. Bland annat den här orgasmiska gruyere osten som jag och Jonathan åt tillsammans med en flaska Nero D’Avola på kvällen. Men också en supergod mörk choklad med havssalt och sist men inte minst…

Det här vackra bokmärket i silver med en ros! Det helt perfekta som jag har letat efter så länge! För ynka 100kr dessutom!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *