PÅ DEJT LÄNGS KUSTEN

Det jag och Jonathan brukar kalla våra pensionärsutflykter… Men dejt låter finare!

Just nu ligger jag i sängen och hör hur Jonathan stökar runt i köket. (Måste lära mig att kalla honom min man och inte min pojkvän/kille… gamla vanor är svåra att döda. Därför blir det oftast Jonathan, inte Jonte som alla andra han känner kallar honom. Han tycker om när jag säger Jonathan. Det gör jag också, tycker det är finare, och mindre stelt och gammalt än ”min man”.)

Han gör scones och espresso till mig. Frukost är något han har gjort till mig, speciellt på helger, ända sedan vi träffades för snart 6 år sedan. En vana jag tror hans pappa har lärt honom genom att ha gjort samma sak till Jonathans mamma, och jag klagar inte! På sconesen ska vi ha Bedstemors jordgubbssylt. Den BEDSTE! (Haha)

Idag ska vi åka en bilutflykt i vår nya bil! Så härligt att för första gången på 5 år ha en bil igen. Att pendla till Alnarp där jag ska studera skulle ha tagit nästan 2h för mig från dörr till dörr om jag åkte kollektivt. Nu blir det istället 35 minuter med bil. Kanske en härlig ljudbok? En podcast? Den där italienska kursen jag tragglar mig igenom långsammare än jag hade velat. (Svårt att hitta motivationen när nästa italienresa inte ens är på horisonten än)

Idag ska vi i alla fall åka på utflykt! Tanken var Falkenberg för att käka glass på ett ställe som jag alltid åt glass på när jag var på simläger som liten. Men då det ska regna mest hela dagen på västkusten så kör vi nog längs andra kusten istället. Kollar in mitt nya universitet. Känns så skönt att den där oroskänslan av att inte våga lägga för mycket förväntningar på om man skulle komma in på skolan eller inte nu kan bytas ut mot lugnet av att jag har kommit in och nu vet vad som står på schemat de kommande tre åren. Efter vi har varit där så åker vi nog en sväng till upp längs östkusten. Har alltid velat se Brösarps Backar och idag är kanske dagen?

Nej nu hör jag hur kaffemaskinen brummar igång så dags att springa ner och dricka espresso och umgås lite med min man

Här kommer lite bilder från dagen:


Nyvaken Jonathan med håret på ända!

Måste föra till protokollet att detta nog är de finaste sconsen han gjort! Älskar espressokopparna från Pantone som vi köpte i Köpenhamn. Som två miniatyrer av min favvomugg. (Samma fast storlek stor)

SLU ALNARP

Första stoppet på vår bilutflykt blev skolan jag ska börja på om mindre än en månad. Känns lite galet att ansökningen jag slängde iväg i våras nu har lett till att jag kommer spendera tre år på det här vackra campuset.

Det känns typ som att va i en Engelsk park på 1700-talet. Hur fint?!

Finns så många fina promenadstråk i parken. Älskar också att det sitter små skyltar med namnen på alla träd och växter.

Sortimentträdgården är så fin! Ett enda hav med blommor och växter så att man kan spendera tid här och studera dem i verkligheten och inte bara genom litteratur.

Jag menar… wow!

Hörte Brygga

Hörte brygga

Vi fortsatte ner längs kusten och tittade på havet och alla små samhällen tills vi blev hungriga. Efter lite snabbt googlande dök det här stället upp och bilden visade en korg med lantligt bröd och ost. Såld!

Hörte Brygga

När vi kom fram visade det sig att det var en galet pittoresk liten hamn med båtar som låg och guppade och ett hus med ljuslyktor och massor med grönska.

Deras upplägg var tydligen att man kunde köpa en korg med antingen kött/fisk/ost mf och så fick man en massa små byttor med olika saker till. Vi sa precis innan att det var synd att det var så molnigt för hur mysigt hade det inte varit att sitta här ute i solen?

Hörte Brygga

Och precis då så skingrade sig molnen och solen sken för fullt! Såhär såg korgen ut! Jonathan beställde köttkorgen och ett glas Sicilianskt rödvin till mig och en rabarberdryck till sig själv.

Hörte Brygga

De fermenterade bönorna var så goda! Det fanns också rökt blomkål till som smakade fantastiskt!

Hörte Brygga

Brödet var tydligen bakat precis i närheten!

Hörte Brygga

Här har ni betyget!

Hörte Brygga

Efter maten tog vi en liten sväng till vattnet.

Ensamma trädet och Mandelmanns Trädgårdar.

Färden fortsatte längs kusten och upp mot Kiviks Musteri. Då slogs jag av att det borde ju vara här omkring som Mandelmanns Trädgårdar låg. och mycket riktigt, 5km bort stod det. Så vi tänkte att vi svänger förbi! Långt bort på en kulle såg vi det ensamma trädet.

Då vi inte hade planerat vår lilla tur så var det tyvärr stängt när vi kom fram!

Så vi vinkade åt grisarna och fortsatte vår tur.

Kiviks Musteri

Nästa stopp blev Kiviks Musteri. Även detta var stängt så vi åkte bara förbi och vände.

Så härligt att baka åka runt i den fina naturen och se äppelodingarna susa förbi utanför fönstret.

Brösarps Backar

Sista hållplatsen blev Brösarps Backar. Ett ställe jag satt och drömde om uppe i Stockholm och som jag gärna skulle vilja vandra i någon gång i höst!

Med skruvar och must som vi hade köpt på ett Ica i Kivik bar det av hemåt efter en heldag i vårt fina Skåne.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *