PROMENADER LÄNGS HAVET, PELARGONER OCH HAMMOCKHÄNG

En uppdatering från vårens första månad

Hej på er! Hur går det för er i krisen? Själv mår jag sisådär. Jag är trött, lite orolig och känner att det ligger en underliggande stress och gnager. Distansstudier är svårt, både att motivera sig själv till studier som blir mer komplicerade då all information måste hämtas från nätet och till stor del i textformat, men också att studera i isolering utan klasskompisar och föreläsare. Det ska bli skönt när J jobbar hemifrån nästa vecka så man har någon att prata med under dagarna och äta lunch ihop med. Ska bli så mysigt! Jag är så tacksam att jag studerar och J har ett stabilt jobb i tider som dessa. För våra problem är ändå så minimaliska i proportion till hur många andra har det. Jag är också galet tacksam över att jag trivs så bra i vår lägenhet och att vi har en liten trädgårdsplätt att fly till.

Jag har dock kännt mig så omotiverad, inte orkat blogga, måla eller hitta på roliga saker. Vill bara mysa ner mig i en fluffig tjocktröja och pyjamas och plöja klassiska romcoms.

J har dock dragit med mig ut på promenader. Förra helgen åkte vi ner till havet och gick en långpromenad och plockade snäckor. Vill så gärna börja göra smycken av snäckskal, havsstenar och glasskärvor i äkta Torun-anda. Måste bara spara ihop till en borr!

Detta var också dagen vi insåg att vi i två år har bott en gata bort från ett supervackert strövområde med vatten, skog och grusgångar. Bättre sent än aldrig, men vilken skatt!

Vi har också varit ute och plockat ramslök. Har gjort ramslökssalt, ramslökspesto och både torkat och fryst! Helt magiskt gott! Tänk att en sån lyx växer ute i naturen?

Förra veckan bröt jag även isoleringen ett par dagar för att studera med Rosanna, så trevligt att titta på videor med Monty Don och läsa om trädgårdshistoria i sällskap. Disskutera och argumentera! Jag fick även det här lilla pelargon-skottet från hennes Dr. Westerlund, som nu sällskapar med Lasse i köksfönstret. (Keramikskålen har Rosanna gjort själv! Hur fin?)

Passade också på att köpa några buntar med tulpaner från Hvilan när jag ändå var i området. Tjejen i butiken sa att detta nog är de sista tulpanerna för säsongen och att de eventuellt inte ens kommer räcka till påsk! Vad ska vi nu lysa upp vardagen med? Tulpanerna i år har varit helt underbara.

Jag skaffade också en pepparmynts-pelargon i storleken större! Jag lyckades ju torka ur min lilla när vi reste iväg, men ger den nu ett nytt försök! Håll tummarna för mig 🙂

Det absolut bästa som hänt på senaste tiden är dock att man äntligen kan ha hammock-häng igen! Som jag saknat det! Bara sitta ute och dricka bubbel och äta snacks! I år är det även i sällskap av grannens katt som hälsar på då och då! Fotade lite bilder på trädågården här om dagen för snart så slår bladen ut på häckarna och allt blir grönt igen. Vi är så nära nu!! Två av mina dahlior har också vaknat till liv nu och luktärtorna är över 10cm höga och har fått flytta ut.

Och avslutningsvis, igårkväll så gick vår bil (som vi iofs köpt i andra hand) över tiotusen mil! Lite häftigt ändå att se den gå från 99999 till 100000. Är så glad i vår lilla Clio!

Hoppas ni har en glad påsk under omständigheterna så hörs vi igen framöver! ❤️

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *