RESEDAGBOK: NYC DAG 1-2

Dygnet vi försökte hinna med absolut allt och nästan lyckades!

Tänkte passa på att göra en liten resedagbok för vår resa till New York. Det var en så fantastisk resa med så mycket fint att se så jag vill inte glömma en sak. Men om turistbilder från New York inte är din grej kan du skippa de kommande inläggen!

Jag tänkte att vi börjar inlägget med den här söta bilden på en överpepp Jonathan. Han har drömt om att åka till USA och NYC hela sitt liv. Alltså inte bara drömt utan till och med så mycket att han sa:

”Jag har ser typ fram emot detta mer än jag såg fram emot vårt bröllop”

Japp, den ska han få äta upp i resten av sitt liv! För grejen när man har gift sig är att saker slutar ”gå över tills du gifter dig”.

Men tillbaka till ämnet! Han var så sjukt glad! Och då det var pappa som bjöd oss på denna resan så har han nu samlat ihop tillräckligt med svärfarspoäng för resten av livet!

Resan började med att mina föräldrar, min lillebror och hans tjej kom och hämtade upp vår packning hemma hos oss till ljudet av ”Theme From New York” av Frank Sinatra som vi hade på högsta volym i lägenheten.

Men då min lillebror har gått och blivit med flickvän är vi nu för många för att få plats i en bil så medan familjen åkte till kastrup med vår packning hoppade jag och Jonathan på bussen, båten och tåget!

Sen var vi samlade igen! Fyllda av förväntan gick vi en vända i taxfreen innan det blev champagne och öl på Murphy’s Irish Pub. Pappa hade köpt trisslotter åt oss (En grej har brukar göra till jul och när vi firar något). Såklart var det bara Jonathan som vann, hela 60kr!

Vid klockan 14 åkte planet mot… Island! Peppen hade inte släppt!

Så häftigt att ha sett Island ovanifrån. Hit måste vi definitivt åka någon gång igen!

Sen var det dags för flyg nummer 2!

Som en 5-åring på julafton!

Den 11 timmar långa resan började dock sätta sina spår!

Vid klockan 19 var vi framme i New York efter 11h resa. Från flygplansfönstret när vi landade kunde man se siluetten av staden genom det rosafärgade diset. Så fantastiskt fint första intryck, såklart fick jag inte med det på bild!

Vi tog taxi in till stan och det var så häftigt att få se stan i mörkret och se alla byggnader torna upp sig på vägen till hotellet. (OBS! Taxichafförerna kör lite vildare i NYC än i lilla Sverige kan man verkligen säga…)

Vi bodde vid Rockefeller Center på ett hotell som hette The Jewel. Så efter att vi lämnat väskorna på hotellet så gick vi tvärs över gatan till närmaste matställe, Bill’s Bar and Burger, för att få oss lite mat! (Då maten var en så stor del av resan tänkte jag lägga ihop alla bilder från ställena vi åt på i ett eget inlägg. Annars kommer den här lilla resedagboken aldrig att ta slut haha)

Dagen efter började med en riktig amerikansk frukost på Applebees innan det var dags för utflykt! Croissanter med ägg mellan är en ny favorit!

Hemifrån hade vi bokat in oss på en buss/båt utflykt som skulle köra förbi alla de största turistattraktionerna. Så bra val att göra denna utflykten första dagen när man är som mest stissig med att ta in och se allt! Utflykten gjorde även så att man fick en bättre bild av vad man ville utforska ytterligare de andra dagarna.

Vi såg Times Square.

Central Park.

Vår guide Jack med sitt röda paraply!

St. Patricks Cathedral.

Rockefeller Center.

Empire State Buildning.

The Flatiron Building.

Första skymten av Glossier Flagship Store.

Rumpan av tjurstatyn på Wall Street och mängderna med folk runt omkring!

One World Trade Center.

The World Trade Center Memorial. (Så sjukt mäktigt och sorgligt. Rosen betyder att det skulle ha varit hennes födelsedag idag. Helt galet hur många människor det påverkade.)

Sen var det matpaus på Little Italy Pizza.

Och jag fick hålla min första dollar! Känns fortfarande som monopol-pengar dock! haha

Så här fina staket vill jag ha kring rabatterna i trädgården!

Sen var det dags att ta båten…

… för att se Frihetsgudinnan.

Och Brooklyn Bridge.

Och Manhattan Bridge.

På båten spelade de Welcome to New York med Taylor Swift som är med i en av mina favoritfilmer (”How To Be Single”) så den kommer bli soundtracket för resan tillsammans med Sinatra!

Så häftigt att se New Yorks skyline från vattnet. Vi hade också sån galen tur med vädret då det egentligen skulle regna hela resan.

Mathias och Emilia.

Pappa och Mamma.

Sen bar det av hemåt igen! Efter en snabb paus på hotellrummet sprang jag runt hörnet för en av resans höjdpunkter! (för mig) Att utforska ett amerikanskt Sephora! Vad jag köpte kommer också i ett eget inlägg! Måste banta resedagboken haha.

Innan det var dags att äta tog vi vägen förbi Times Square.

Så galet att något man sett i film så många gånger var så litet i verkligheten. Men häftigt att ha sett!

Och kul att ta lite turistiga pussbilder.

Här började dock Mathias energi ta slut och det var dags att hitta nått att äta! haha

Det blev mexikansk mat på Toloache.

Trots att vi va sex personer och det var smockfullt trollade de fram ett bord så vi alla fick plats! SÅ GALET GOTT och väldigt trevlig atmosfär. Guacamolen var mmmmmm.

Och det var hela vår resa till New York! HAH! skoja bara, detta var första dygnet. Nu börjar resan på riktigt. Del 2 kommer inom kort.

Här finns fler inlägg från NYC:

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *