ROSENBÅGE OCH TRÄDGÅRDEN I JUNI

Flytt av dahlior och plantering av fikonbuske

rosenbåge

I helgen har det varit trädgårdsfix för hela slanten. Det började i lördags när vi skulle en sväng på loppis, för att sen käka frukost i form av våfflor med hjortronsylt och glass på Paviljongen i Pålsjöskogen. Sen var vi i farten så vi åkte förbi Flora Linnea vid Fredriksdal för att ”bara kolla lite på rosorna”. Där hittade jag Madame Alfred Carriere som är en klätterros jag har varit sugen på att ha i en rosenbåge i sinom tid. Aka nu direkt. Så vi köpte med oss den och åkte till Clas Olsson för att kolla på rosenbågen vi sett på nätet tidigare i veckan. Sen var det projektet igång!

Såhär såg som sagt trädgården ut innan. Jag har egentligen velat ha en båge i häcken vid ingången, men då det är en Avenbokshäck så breddar den sig så mycket under säsongen så en rosenbåge hade nog drunknat lite i all häck (och gjort det omöjligt att klippa utan att skada rosen). Så därför var tanken att använda rosenbågen som en portal in på uteplatsen. Nu med dahliahäcken anlagd så skapade det den perfekta platsen för en ros att leva.

Vi hjälptes åt att montera rosenbågen som smidigt nog kom i 7 delar! (Vilket Clion uppskattade… haha)

rosenbåge

Sen fick den stå bredvid medans jag möblerade om lite i dahliarabatten och grävde ur.

Nu får fotografen komma och hjälpa till lite! Haha

De två små risiga dahliorna som jag precis klippt ner fick flytta in i var sin kruka istället. Och de två närmaste dahliorna fick flytta lite närmare de andra så att rosen får gott om utrymme!

rosenbåge

Och såhär ser det ut! Kan tänka mig hur vackert det kommer bli när rosen vuxit upp över lite mer än halva och är fylld med stora dammigt rosa och vita rosor. Ahhh….

Madame Alfred Carriere

Men ett tag framöver kommer den nog mer se ut såhär!

rosenbåge

Jag var lite orolig över att bågen skulle göra det besvärligt att ta sig till och från pallkragarna men det går alldeles utmärkt att gå runtomkring!

pallkrage rabarber

Tänkte att vi också kunde ta oss en titt på hur resten av trädgården ser ut! Såhär ser det ut i pallkragarna! Helt galet va stor rabarbern har blivit. Det som bara var tre små stängler förra året fyller nu halva pallkragen.

Den andra halvan huserar luktärterna! Sedan de fick en köldknäpp/solsting och jag fick klippa ner dem rejält har de verkligen återhämtat sig! De ligger dock lite efter fortfarande!

På insidan av dahliahäcken står diverse krukor med lite olika experiment! (Och marockansk- och jordgubbsmynta till sommardrinkar och sallader!)

stickling fikon

Sen så fick vi lov av vår granne att ta en stickling från hans fikonbuske!

stickling fikon

Tog ett som stod intill väggen!

stickling fikon

Så nu håller vi tummarna för att det tar sig! Och det var dagens trädgårdsuppdatering!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *