RYTMEN I DAGEN

Mina rutiner

Godmorgon på er, igår åkte jag till skolan och möttes av en helt ny typ av morgonhimmel. I vanliga fall är det dimmigt, isigt och puderblått, eller varmt grönt, skinande gult och mättade färger, eller olika nyanser av klara pasteller. Igår möttes jag dock av en himmel som såg ut som att titta in i ett snäckskal. Solen höll precis på att gå upp och molnen skapade svirvlande mönster i rosa, gult, puderblått och lila. Precis som pärlemor. Så fint!

Idag fortsätter studierna med det tyngsta ämnet än så länge, inte bara långa dagar utan också tungt ämne med mycket uträkningar på jordlager och överbyggnad. Som en kreativ person som gärna jobbar med det jag ser kan jag ändå erkänna att det som ligger under cementplattorna i trädgården inte är det jag brinner mest för. Men det är ”bara” 8 veckor kvar av kursen nu…

Om ni läste det här inlägget så vet ni att jag pratade om att jag i år ville skapa nya rutiner. Just för att man med rutiner får livet att rulla på enklare. Genom att göra en ”tråkig” sak till en rutin slipper man tänka på den, men det blir gjort ändå, automatiskt. Men så snubblade jag över det här inlägget av Sofia Wood där hon pratar om att hitta rytmen. Och det satte verkligen fingret på det. Rutin är ett så laddat ord fyllt av måsten, och egentligen är det ju inte det man strävar efter. Man strävar ju efter att hitta rytmen i dagen. Som en melodi till livet, något återkommande, men med plats för variation. Så jag tänkte skriva ett inlägg och försöka staka ut hur rytmen i min dag ser ut.

Morgonen

6.00 Väckarklockan kvittrar – det bästa med ett wake-up-light är att vakna av ljus och sen mötas av fågelkvitter istället för de hemska mobiltonerna.

6.10-6.30 Yoga – eller det brukade vara yoga tills jag för någon vecka sedan tappade det helt då mörkret, ett mer pressat schema och bristen på d-vitamin tog över! Ska försöka komma tillbaka till det igen dock.

6.30-7.15 Frukost och tid med J – De här 45 minuterna spenderar jag med att sakta vakna. Rensa hjärnan på tankar från natten och tankar inför dagen, läsa ett blogginlägg, dricka en dubbel espresso och vissa dagar skriva lite på bloggen.

7.15-8.00 Göra sig i ordning för skolan – Mata och vattna kaninerna, sminka sig, klä på sig, packa matlådan och fylla thermosen med te.

8-9.15 Biltur till skolan – Sen rullar bilen mot Alnarp. Älskar den här stunden då jag frå en timme på mig att lyssna på ljudbok och titta på de olika soluppgångarna och hur det skånska landskapet vaknar till liv.

Dagen

Dagen är dock inte lika minutiöst uppdelat. Oftast har jag ett schema från skolan men i stora drag brukar dagen vara uppdelad i de tre blocken nedan plus hemresan. Vissa dagar är det hemstudier, andra dagar är man i skolan 9-17 och ibland är det en kombination. Har dock märkt hur viktigt det är med tydliga mattider så försöker hålla tiderna 6 – 12 -18.

9.15-12 Studier

12-13 Lunch och ev promenad

13-16 Studier

16-17 Biltur hem

Kvällen

17-18 Ärenden, blogga, hushållssysslor, projekt, vila – Direkt när jag kommer hem försöker jag lägga den första lilla stunden på att få sakerna som måste göras gjort. Allt från att åka och handla, tvätta, något projekt jag är igång med osv. Om jag inte har något viktigt för mig är det dock skönt att lägga denna stunden på att vila lite.

18-19 Middag – Sen säger mat- och sovklockan att det är dags för middag, utan tv tillsammans vid matbordet. Det är de här små stunderna som är så viktiga för att det inte ska kännas som att dagarna bara försvinner.

19-21 Tid med J och film – På vardagskvällarna blir det nästan alltid någon typ av film eller serier innan det är dags att sova.

21 Sängdags – För att orka komma upp till 6 igen.

Helg

Sen på helgerna behålls grundstrukturen, men inte lika hårt. Här finns plats för sovmorgonar, lyxfrukost, att skippa träning, åka på en utflykt, vara vaken lite längre. Vilket är en del av rytmen, de där oväntade höjningarna och sänkningarna. Också bra för att behålla kontrasten och se skillnad på helg och vardag. Och det var rytmen i min dag just nu!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *