SAGOSLOTTET ÅR TVÅ

Fjärilar på besök och en liten uppdatering

God morgon på er! Alltså vilka veckor det har varit. Värmen förra och förrförra veckan var ju uppslukande. Det kändes som att hjärnan kokade och alla rörelser fick mig att börja svettas. Det var till och med för varmt för att sova. Det enda som får mig att överleva de där varmaste augusiveckorna är fjärilarna som hälsar på i lägenheten. (Se förra årets inlägg här).

Jag älskar fjärilsveckan då fjärilarna fladdrar runt inomhus och det känns sådär magiskt! Jag har lärt mig en ny sak i år dock – att fjärilarna kommer in i lägenheten för att sova. De hittar en liten mysig vrå under ett trappsteg, i ett hörn av en tavla eller i taket och sen sitter de där och sover.

På morgonen kan man höra hur det fladdrar till vid fönstrena när fjärilarna har vaknat och vill bli utsläppta igen. Så mysigt!


Nu är vädret äntligen svalare igen, det känns som att hösten är i luften vilket inte är mig emot. I morse fick jag välkomstmailet till en ny corona-anpassad termin på SLU. Första kursen kommer vi ha 5 tillfällen på plats och resterande del via zoom. Är så trött på hemstudier men förstår att vi inte kan översvämma ett campus med folk innan ett vaccin har hittats.

Denna veckan är också den första den här sommaren som jag känner mig riktigt utvilad. Känns som att jag äntligen lyckats släppa på mycket av stressen som legat och grott och kunnat njuta av att leva lite långsamt igen. Läsa böcker, titta på Brittany Bathgate på youtube, rensa och göra fint här hemma och bara va. Så skön känsla! I helgen var min lillebror och Emilia på besök och nästa helg kommer föräldrarna. På måndag är även min och Js 7-års dag vilket kommer bli mysigt att fira med lite bubbel och mys!

Annars har jag inte mycket mer att säga idag, ville bara kika in och säga hej lite snabbt! Hoppas ni också är personer som ser fram emot höstmys för annars kan nog denna perioden av sensommar kännas lite sorglig.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *