SAGOSLOTTET

Aka vår fina lägenhet

En mysig och lite sagoboksaktig grej har hänt den här sommaren! Om ni följer mig på Instagram så vet ni att jag skrev ett inlägg om den stora gröna spretiga busken i vår rabatt och som jag hade tänkt att gräva upp inför nästa sommar tills mamma sa att det var en fjärilsbuske. Och efter veckan som har varit nu så kan jag meddela att fjärilsbusken stannar! (permanent!) Den får aldrig försvinna för detta har varit en av de mysigaste mest magiska veckorna på hela sommaren.

Dagligen får vi besök av fjärilar i lägenheten. De flyger vilse från fjärilsbusken och fladdrar runt i vardagsrummet innan de hittar tillbaka ut igen. Jag minns när vi bodde i vår tvåa i Norrköping en sommar och hela lägenheten invaderades av flugor. Det surrade som lägenheten hela sommaren och trots flugtejp och elflugsmälla gick det inte att bli av med dem. (Tack och lov så höll det bara på en sommar…)

Sedan vi flyttade till vår nya lägenhet i Helsingborg har våra husgäster främst varit långbenta spindlar. Trots att folk säger att det är ett tecken på ett friskt hus så måste jag erkänna att de inte heller är mina favoritvarelser…

Så att nu har vackra fjärilar i orange toner som fladdrar omkring som svarta skuggor. Sätter sig på väggarna och i lampan innan de fladdrar ut till sin blommande buske igen känns ganska underbart. Fjärilar är så fantastiskt vackra och lite smått magiska.

Då det har regnat inatt så har vi haft fönstren stängda, så imorse fick jag gå och släppa ut fjärilarna som blivit instängda under natten. Det var en inne på toaletten, en i vardagsrummet och en på en tavla i trappuppgången. Det räcker med att öppna fönstret så hittar de själv ut. Känns nästan som små husdjur!

Jag menar se frisyren på den här söta!

Och de vackra mönstret på vingarna!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *