SEPTEMBERS A-Ö

Som en liten sammanfattning av första höstmånaden

Blev så inspirerad när jag läste Elsa Billgrens inlägg om hennes vecka från A till Ö. Det var så spännande att läsa om vad som snurrade runt i hennes huvud just nu. Typ vad som händer i hennes liv och hur världen ser ut ur hennes ögon denna stund, så jag tänkte att jag gör ett eget! Fast kanske med en hel månad? Händer inte så mycket olika saker på en vecka. (Just nu är det mest växtvandringar och ljudböcker)

A – Alnarp

Vilket ställe alltså! Så vackert, en hel park fylld med olika arter. Och blommor som planteras för vår skull, och vårt lärande. Vilket privilegie.

B – Bubbel

Rosa bubbel, mitt favoritbubbel Pizzolato, friskt, sött (och billigt! Vilket inte skadar)

C –  Clio

Åh va skönt det är att ha en bil igen! Har inte haft tillgång till bil sedan jag flyttade hemmifrån utan har åkt kollektivt de senaste 6 åren. Men om man ska få ut det mesta av Skåne så krävs nästan en bil. Så att man kan åka till alla mysiga gårdsbutiker, marknader, vandringsleder och till skolan såklart. Älskar stunderna med ljudbokslyssnande till och från skolan.

D – Downton Abbey

Detta halvårets mest hypeade film, blev dock besviken. Kändes stressad. Bra film och så men ville ha mer. Fast man kan ju inte klämma in en hel series inehåll på 2h men men. Serien är i alla fall perfektion!

E – Erika

Om en vecka kommer Erika på besök. Då ska vi bara mysa, snacka skit och dricka öl på pubbar i höstrusket. Det bästa!

F – Fönster

Har ämtligen börjat tvätta våra nya fönster. Efter kaoset med att få dem insatta har jag varit så trött på allt som har med fönster att göra och inte ens orkat tvätta bort byggarbetarnas flottiga fingeravtryck eller märken efter vad ser ut som en ventil i dammet på rutan. Men nu har jag börjat och vardagsrumsfönstrena är rena! Och det är egentligen bara de vi tittar ut igenom så de andra får tvättas allt eftersom.

G – Gula stearinljus

Hittade antikljus på loppis för ett tag sedan, dammigt gula, perfekta nu till höstens röda och bruna toner.

H – Hål

Hål i tanden. Eller ett början till hål, som tandläkaren ville laga för säkerhets skull. Och nu känns det märkligt att bita ihop. Tanden värker och varje klunk av kallt vatten eller varmt te ger en skjutande smärta upp genom tanden hela vägen in i huvudet, ungefär som när man slår i nerven på armbågen eller slår i lilltån i ett bordsben. Måste nog tillbaka igen. Men gillar inte att gå till tandläkaren längre för på telefonen nämde hon något med orden ”kommit åt nerven” och ”rotfylla” så ja… ehm…

I –  Illustrera

Åh vad jag tycker om att illustrera. Speciellt sedan jag upptäckte Caran D’Ache Neocolor II och Waterbrush. Vattenlösliga kritor och en pensel med vatten i så att man kan måla var man vill. Känns dock lite svårt att hinna med allt, bloggen, foto, illustrera och universitetet.

J – Jazz

Åh vad jag älskar jazz. Monica Zetterlunds jazz på svenska. Avslappnad jazz som bakgrundsmusik. Josefines jazz i verkligheten. Det spelas för lite jazz på pubar och uteställen. Jazz är känslor mer än musik. Spelar inte för öronen utan mer för hjärtat.

K – Kantareller

Kantareller i mängder, gula och trattkantareller. Till och med rödgul trumpetsvamp. Så mysigt med svampplockarhelg med familjen. Gå runt i skogen på mjuk mossa med solen som skiner och doften av fuktig jord och skog. Guld utspritt på skogsgolvet.

L – Latin

Jo tack för dött språk. Hopplöst att lära sig och jag ska kunna mer än 200 ord om mindre än en vecka, kan en handfull. Skicka räddnignspatrull.

M – Målningar

Jag vill fylla mitt hem med målningar. Gärna gamla. Med guldram eller en ram i mörkt trä. Älskar små engelska stugor med tavlor lite överallt. Så fint! 

N – New York

Åh vad jag längtar tillbaka. Har aldrig velat besöka just New York men nu när jag varit där kan jag inte vänta tills jag kommer dit igen. Men det blir nog inte än på länge. Nu är det studier och CSN i 3 år. Och jag vill också se London och Skottland. Och äta italiensk pizza med husets rödvin i Italien.  Gå ut och ta en aperitivo. Åh när ska man hinna allt? Men nyår i New York måste ske en dag. Och fler sommardagar i Central Park vill jag ha innan jag dör. 

O – Once Upon a Time in Hollywood

Bästa filmen på länge! Kläderna, stilen allt. Älskar folk som Tarantino som vet att det inte går att ändra historien, men att man genom film i alla fall kan skippa någon typ av rättvisa i världen.

P – Pärlor

Jag älskar pärlor. Så fint. Dämpat men vackert. Naturligt men genomtänkt. Köpte ett gammalt pärlhalsband med doserade pärlor och ett hänge i silver med en grön sten. Pärlor som jag kan använda varje dag. Utan att oroa mig för att jag ska tappa dem eller ta sönder dem. Farmors är för fina! En present från farfar i deras ungdom, mammas halsband när hon gifte sig med pappa och en present till mig som även jag hade på min bröllopsdag. Pärlor för fest. Inte som dessa. Som jag kan ha varje dag.

Q – Quercus Robur

Eller skogsek som det också heter. Första latinska ordet som satte sig. Säkert för att jag kommer från Eksjö och ekar är så vackra. Mjuka blad. Som små moln. 199 kvar nu.

R – Rosor

Rosorna i den gemensamma delen av vår trädgår är på slutspurten nu, nästan alla blad har vissnat och ramlat av men fortfarande tränger några rosor fram.

S – Soluppgångarna 

På väg till Alnarp, böljande fält och grönblått hav. Allt dränkt i disigt guldfärgat ljus.

T – Trädgården

Höstfixad inför de kommande månaderna, efter att ha glömts bort under augusti är den äntligen fin igen. Vitlök ska sättas, likaså tulpaner och andra lökar, möblerna ska packas in. Men än låter vi trädgården stå, vill njuta av den sista solen.

U – Utvilad

Efter att i 5 år sovit i en supermjuk kontinentalsäng som bildat en grup jag och Jonathan rullat ner i, så pass att vi gick över till att sova på luftmadrass. Har vi nu köpt en ny säng! Våra hjältar till grannar hjälpte oss att få hem dem till lägenheten efter trädgårdsdagen. Så med ny säng, lite yoga och naprapaten ska vi nog få ordning på ryggen igen! Halleluja! 

V – Växt

Mitt hår har verkligen växt. En dag i September tittade jag i spegeln och insåg att håret är inte längre i den där märkliga mellanlängden. Det har gått över till att vara långt. Det har liksom slappnat av, börjat falla, lägga sig på plats. 

X – Max

Mer ett M än ett X men låt mig komma undan den här gången! Max mina föräldrars nya Tax. Så mysig, stormar omkring i skogen och på promenader. Sover framför elden i stugan. Eller på magen, gärna nära Nisse. Helst ovanpå. Så mysig han är när han pratar.

Y – Yta

Sedan jag började på SLU så släppte pressen när det kommer till smink. Jag verkligen ÄLSKAR smink som en kreativ outlet varje dag. Men hyn täpper igen med foundation trots att man cleansar. Och vare sig jag vill det eller inte  måste jag acceptera att min hud mår bättre utan foundation. Men om man studerar på ett lantbruksuniversitet med friluftsmänniskor så är det ingen som bryr sig om röda kinder. Jag tänker börja uppskatta flammande röda och friska kinder som påminner om de röda kinderna efter långa dagars lek i snölandskap som liten.

Z – Znya lampan

Allvarligt talat, vad börjar ens på Z?? Så jag väljer istället att ägna Z åt att hypea min nya lampa i gorm av blommor från Framtid loppis! Så fin! Älskar mysljus och denna har tre inställningar, alla tända, de nedersta tända eller de översta tända. Perfekt stämningsbelysning till filmmys i soffan.

Å – Ångest

Eller rättare sagt bristen på ångest. Har inte alls haft lika mycket ångest på senaste tiden. Tror det hjälper att göra något man tycker om, ha rutiner och känna att livet faller i hack igen.

Ä – Ädelsten

För ungefär ett år sedan hittade jag en sååå fin Lemurian Seed spets (googla om du inte vet vad det är) men den var alldeles för dyr. Förra veckan la hon som äger butiken upp att hon ska sluta sälja kristaller. Lite synd. Men att det är 50% på allt i butiken. Inklusive den jag suktat efter. Så nu ligger den här på sängbordet och min samling är komplett! (För stunden i alla fall)

Ö – Öresund

Avslutningsvis har vi båtarna på sundet som tutar dovt i dimman en söndagsmorgon innan staden har vaknat till liv.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *