SISTA DAGEN I MARS

Karantän och lite fint

Hej på er! Nu var det ett litet tag sedan jag skrev igen, men alla hemma-dagar smälter samman.Vi läser just nu kursen jag längtat mest efter under utbildningen, Trädgårdshistoria. Men min tanke var att vi skulle åka på spännande exkursioner och lyssna på intressanta föreläsningar. Inte ligga i sängen och läsa pdf efter pdf. Men det är inte mycket man kan göra. Igår när jag läste om antikens trädgårdar försökte jag skapa lite stämning genom att sätta på grekisk musik i bakgrunden. Hjälpte faktiskt lite!

Men bristen på tid utanför lägenheten skapar också brist på bilder dvs svårt att komma på något att blogga om. Så idag tänkte jag bara lista några av de fina sakerna som jag lagt märke till under veckan, nu när våren äntligen har anlänt. Och att vi nu gått över till sommartid och att det därigenom är totalt omöjligt att komma ur sängen på morgonen pratar vi inte om… haha

Brain-dump starts in 3… 2… 1…

  • Solen som strålar in i lägenheten om morgonen
  • Och solen som ett glödande klot går ner över Danmark och sundet. Snart så kommer solen att gå ner i havet igen, vilket måste va Helsingborgs säkraste tecken på att det är sommar.
  • Ljudet av duvor som flaxar med vingarna och kurrar utanför fönstret. Har ni tänkt på att duvor som flyger låter annorlunda än tex skator som mer susar, eller småfåglar som nästan inte låter alls.
  • Våra nya sängbord som gör att sovrummet äntligen känns som en sovrum igen. Det har varit så svårt att hitta några små bord som passar på loftet, men på ikea hittade jag de perfekta för 99kr styck.
  • Kaninen Rosie som sitter mitt på golvet och blundar och njuter av solen som värmer.
  • Bakverk med glasyr. Här om dagen kom jag att tänka på att de flesta kakor som min Bedstemor gör är dekorerade med glasyr. Vanlig glasyr, chokladglasyr, glasyr med bittermandel, eller glasyr med citron. Vet inte om det är något typiskt danskt eller bara hon, men allt blir ju nästan godare med glasyr! Så till påsk ska jag baka en vallmokaka med citronglasyr och chokladägg på.
  • Igår testade vi att göra vårt tredje recept från Frank Prisinzano, med en liten twist från Riley Harper (finns i deras highlights på instagram). Vi har testat kanderade sötpotatisar, pasta limone och denna gången blev det krispig lax med spenat och sparris. Med färsk lax från fisk-disken blev det helt galet gott!
  • Min klasskompis delade igår med sig av det här quizet man kan göra för att ta reda på vilken blomma man är och jag har redan fått halva familjen och kompiskretsen att göra det. Det är förvånansvärt korrekt så har du lite tid över så kan det vara en rolig grej! (Skriv gärna en kommentar med vilken blomma du blev!)
  • Den sista fina saken måste nog vara de handmålade äggen jag hittade på loppis. Målade med vårblommor. SÅ FINA!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *