SJU ÅR AV NYÅR I KÖPENHAMN

En liten walk down memory lane

Sedan nyåret 2013/2014, fyra månader efter att jag och J träffades, har vi firat nyår tillsammans i Köpenhamn. Det har varit både härliga och mindre härliga år (#magsjukan1415). Och i år blir det något helt nytt. I kalendern stod det ”Nyår i London” då det i år var långhelg och allt, men pga 2020 så blir det såklart inte av. I år stannar vi istället på denna sidan sundet och firar med Rosanna och Erik i Malmö. Men allt det här med rutiner som ändras fick mig att bli lite sentimental och kolla igenom bilder från tidigare år, så här kommer en liten sammanfattning.

2013/2014

Första året i Köpenhamn var fyra månader efter att jag och J träffats. Pga tidigare förhållanden var detta inte vår mest synkade period, men efter denna resan visste vi att vi verkligen ville vara tillsammans. Vi drack fördrink i Peder Oxes Vinkällare, och sedan middag i resturangen. Hummersoppa, hjort och tryfflar om jag minns rätt. Sedan tände vi tomtebloss och gick till Rådhusplatsen för att se fyrverkerierna.

2014/2015

Nu är vi framme vid historiens värsta nyårsafton. Till vänster kan ni se oss dagen innan nyår, lyckligt ovetandes av vad som komma skulle. Vi hade åkt ner tidigare för att få ett par dagar i stan, så vi hade ätit musslor ena kvällen, sushi andra, fikat på Café Norden, druckit varm choklad på Ströget och ätit rostade nötter. Jag vet inte vilken av rätterna som var boven men magsjuka blev vi. HELA nyårsafton och natten låg jag och spydde och var var dålig i magen. Jag minns att jag satt och kallsvettades på badrumsgolvet på hotellet och räknade svarta kakelplattor i golvet för att kunna tänka på något annat än resterna av sushi blandat med alvedon och galla som jag spydde upp.

Så nyårsnatten bestod av att springa mellan sängen och toan, med ett marathon av ”Property Brothers” i bakgrunden samtidigt som en full tjej vrålade ”Let It Go” från Frozen för full hals nedanför vårt öppna fönster.

I efterhand fick jag också reda på att J hade tänkt att fria samma dag när vi skulle gått en promenad längs Lange Linje.

2015/2016

Året därpå tog vi dock revansch! Detta året var vårt första år på Nørrebro Bryghus, och det absolut bästa. Miljön, maten, ölen. Allt var perfektion! Förlovade hade vi också blivit! På kvällen gick vi till Peder Oxes Vinkällare och drack bubbel!

2016/2017

Året efter gjorde vi favorit i repris! De har verkligen ett vinnande koncept. Vid 12 slaget fick vi en to-go flaska med bubbel och gick ner till sjöarna för att titta på fyrverkerier över vattnet och fira med en cigarr!

2017/2018

Detta var tredje året på Nørrebro Bryghus! Lika gott som alltid, men den festliga stämningen var inte lika påtaglig som första året! Det var lite här vi började fundera på att hitta på något annat! På kvällen gick vi till min kusin och hans familj på Bryggen!

2018/2019

Där föddes idén till detta nyåret. Nämligen att fira tillsammans med mina kusiner! Så vi samlades alla och hade ett supermysigt nyår alla nio. Tror dock att Christina fortfarande hittar konfetti lite här och var sedan detta året! haha

2019/2020

Ja och sen är vi framme vid förra nyåret. Det skrev jag faktiskt ett blogginlägg om som ni hittar här. Men det firades också på Bryggen och denna gången lyckades vi lura med lillebror och hans tjej!

Det ska verkligen bli sååå roligt med nyår i Malmö imorn! Detta är verkligen min bästa högtid! Men nu måste jag gå och fixa det sista för är dessert-ansvarig och bestämde mig för att göra två olika grejer som alla har vad som känns som 14 steg… haha! Gott nytt år allihopa!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *