SKÖNHETSFAVORITERNA 2020

Det bästa av det bästa från förra året

Phuu… vi överlevde januari! Så skönt att lämna det svarta hålet till månad bakom oss! Det här inlägget skrevs redan i December men har inte orkat fota förrens nu. Jag hade planer på att göra något speciellt men tiden rinner iväg så nu får ni en bild på sminkbordet. Tänker att det som syns är det som används mest! Om ni är nyfikna på 2019 favoriter finns de här.

Hudvård

Jag tänker att vi lite snabbt susar igenom hudvården för har det inte i mig att gå ner och leta fram en massa hudvård och försöka få dem fotogeniska! Inget crazy här. Har hållit hudvården ganska basic, delvis för att en gång för alla försöka läka ut den Perioral Dermatit som envisas att bo på min haka, samt för att det är tråkigt att lägga pengar på.

Serum

Bioderma Hydrabio Serum

Hudkräm

Weleda Baby Face Cream och Bephanten på hakan när det blivit för irriterat!

Läppvård

Elizabeth Arden Eight Hour Repair Balm, Bite Lip Mask och Bite Agave+ Nighttime Lip Therapy

Ansiktsmask

Dermalogica Moisture Masque. (Som dock varit slut majoriteten av året.)

Olja

The Ordinary 100% Plant Derived Squalane Serum.

Cleanser

Har använt slut på Camomille Cleansing Balm men inte köpt en ny. Använder så lite smink så har tvättat ansiktet med vatten för det mesta.

NYHET! Handkräm

En nyhet i listan i år är handkräm då mina torra sönderspritade händer behövde en ordentlig TLC. L’Occitaines Shea handräm har länge varit en favorit men i år upptäckte jag att det fanns en för Very dry skin. Så den är numera nya favoriten på nattuksbordet.

Smink

Bas

På grund av hemstudier majoriteten av året så har jag inte använt speciellt mycket basprodukter. I somras använde jag ibland It Cosmetics CC+ Cream för dess SPF men främst använde jag Acos Sun Lotion Intolerance som bara är en vanlig solkräm. Så jag tror jag lämnar denna blank i år faktiskt.

Concealer

När jag ville ha lite bas så använde jag Glossiers Stretch Concealer.

Puder

En ny stor favorit är ett puder som jag blev tipsad av på TikTok. Den pitchades genom att vara en dupe för förra årets favorit Charlotte Tilbury Air Brush Powder. Denna är dock från No 7.

Rouge

Detta har faktiskt varit favoritkategorin i år. Jag älskar fortfarade Glossier Cloud Paint i Dusk, men två liknande rouger som är nya favoriter och som använts massor i år är Kjaer Weis rouge i färgen Precious som jag fick i födelsedagspresent här, samt Nudestix i färgen In The Nude. Så dessa kommer på delat förstaplats.

Highlighter

Förra årets favorit var RMS Beauty Living Luminizer som jag älskat länge, men i år testade jag att byta till en annan färg, nämligen Champagne Rose Luminizer. Denna är mycket mjukare i tonen så jag tror faktiskt jag föredrar denna framför Living Luminizer, men de är lite riktade för olika tillfällen. Fick också tummen ur och köpte Nudestix Illumi-naughty! Så fin!

Ögonskugga

I början av året var Urban Decay Moondust Eyeshadow i färgen Space Cowboy favoriten. Sedan så köpte jag Urban Decay Petite Heat som jag älskar! En varmare variant av min favorit Naked Basics som jag hade på bröllopet. Sen nu till julmånaden köpte jag Stilas Glitter and Glow eyeshadow i Diamond Dust. Favoritglittret!

Läppglans

Nyx Butter Gloss i färgen Madeleine och Malin + Goetz Mojito Lip Balm som jag äntligen fick tag på i år igen!

Läppstift

Alltid lika svårt att välja favoritbebisar. Så jag tror jag får dela upp denna i kategorier.

  • Förpackning: Gucci Hold Your Man
  • Rött: Mac Velvet Antique
  • Nude: Physicians Formula Soaking Up The Sun och Mac Creme D’ Nude. (Fortfarande ett fan av Fresh Honey från förra året)

Mascara

Ny tub med Sensai 38.

Ögonbryn

Kevyn Aucoin har flyttat in i en mindre förpackning, men det är samma contour puder från 2017 som vägrar ge upp. Snart är det dock dags för en ny. Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel har varit tvunget att köpas på nytt, men denna har gått om Boy Brow bara för att den kommer i större förpackning.

Årets doft

Åhh årets nya doft är London Poppy, men doften jag använt mest är en kombination av Glossier You och Jo Malone Peony and Blush Suede som jag hade till bröllopet. I år har jag även fått köpa refills på de två då jag använt den så mycket! Och med det avslutar vi 2020s favoriter!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *