SLUTKLÄMMEN PÅ SOMMAREN

Familj på besök och första turen till Köpenhamn

Godmorgon på er! Idag fick jag äntligen en liten stund ledig med ett tillräckligt lugn och klarhet i huvudet för att försöka skriva något. September har blivit en av mina favoritmånader. Jag älskar att den hemska värmen är förbi, fläktarna stoppas ner i sina lådor och läggs på vinden, påslakanen fylls av fluffiga täcken, svamparna växer i skogen, solen har det där varma ljuset och man kan äntligen mysa ner sig under en filt med en kopp te. Jag och J har kommit in i en så härlig rytm igen (troligtvis för att båda våra hjärnor börjar fungera igen nu när värmen är borta). I skolan läser jag växtskydd (som var mer insektsbiologi än jag förväntat mig, men är fortfarande väldigt intressant.) Bortsett från parasitoider. Can’t unsee…. urg….

En fotokille sa att man ska redigera sina bilder direkt när man fotat dem och har sin vision i huvudet (något jag är dålig på), men i ett försök till det så tänkte jag i alla fall sammanfatta sista delen av sommaren i ett litet inlägg här innan för lång tid passerat! Ett axplock av första delen visade jag ju i Sommarens A-Ö, så här kommer lite bilder från de sista veckorna efter det!

Köpenhamn

Först ut så åkte jag och J på vår första Köpenhamstur i år! Tror inte det gått så här lång tid mellan besöken någonsin. Vi höll oss borta från de mest centrala delarna och gick till søerne och drack var sin Tuborg och njöt av utsikten, vi tittade på Kartoffelrækkerne och Botanisk Have och avslutade dagen på Reffen.

Detta är sommaren för oss. Sitta precis bredvid havet på Reffen och dricka en god dansk öl och äta street food! Vi höll såklart avstånd från allt och alla!

Sedan Papirøen la ner så har vi saknat Crispy Duck, men J hittade det näst bästa i form av Crispy Chicken! Mmmmm…..

Avslutningsvis blev det Dunkin’ Donuts på tåget hem.

Huvudbanegården <3

Themilias på besök!

Helgen efter kom min lillebror Mathias och hans tjej Emilia på besök. Då min lillebror blivit chilli-tokig så åkte vi till Chilli-garaget. Han var mycket nöjd!

Vi skålade för pappa som äntligen fått gå tillbaka till ambulansen igen efter att ha jobbat på Covid-avdelningen senar coronakrisen startade.

Och så drack vi piffiga drinkar med Hannas cider, mynta från trädgården och inlagda körsbär.

Vi ville också visa upp skåne för dem och satte siktet mot Kåseberga fisk! Det vi möttes av var dock vädret ovan och en full parkering.

Så vi köpte take-away och rullade vidare en liten bit till Sandhammaren.

Pluttisar!

Vi åkte även en sväng till Kiviks gårdsbutik.

Loppis

Sedan gör jag ett litet avbrott för att visa det här fantastiska loppisfyndet! 6 stycken barnböcker av Beatrix Potter. Detta kan vara den ultimata layouten och storleken på en barnbok. Någon gång vill jag illustrera en egen!

Mamma och Pappa

Helgen efter det kom mamma och pappa på besök. Så himla mysigt att äntligen kunna träffa lite familj igen!

Vi började helgen med att äta sniglar på Étoile.

Dagen efter åkte vi på bilutflykt och hamnade i Båstad på Solbackens Wåffelbruk!

Hela caféet var uppbyggt med terasser längs med berget och vi hittade finaste platsen med utsikt över havet och en regnbåge långt borta.

Våfflor, glass, hjortronsylt, kaffe och te kom serverat i små byttor och kannor. Mamma skulle fota till instagram, dagens ungdom…

En nöjd Jonathan!

Dagen efter åkte vi en snabb sväng förbi Alnarp (vilket ni sett otaliga bilder från) och Lund. Så vacker kyrka! Speciellt mot de dramatiska gråa molnen i bakgrunden.

Det sista

Sist ut ville jag bara visa en bild på vad som kan vara årets sista Café Au Lait i eftermiddagssolen. Så himla vackra dahlior jag haft i år. Har fotat lite under sommaren men varit dålig på att visa. Ska kolla igenom bilderna och se om jag kan knåpa ihop ett inlägg så att ni också får se! Min dahliahäck har i alla fall varit en succe! Och titta hur mycket rosen vi planterade tidigare i somras har vuxit.

Sedan har jag också träffat Rosanna igen efter en sommar isär! Då hon bor i Malmö har vi bara lyckats ses en gång den här sommaren, men nu när skolan startat igen är det enklare att få ihop logistiken! Hon har också gått och blivit med trädgårdsplätt på Slottsträdgården i Malmö så den var vi såklart tvungna att ta oss en titt på! Men nu så ska jag försöka få in ett yogapass innan dagens föreläsningar sätter igång! Ha en fin onsdag!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *