SMINKET JAG KÖPTE I NEW YORK

Milk Makeup, Bite Beauty, Fresh, Lilah B. och Laneige.

Hej på er, för att bryta av resedagboken kommer här ett liten inlägg jag skrev på flygplatsen på väg hem från USA om smink!

I skrivandets stund sitter jag på JFK och väntar på planet hem från USA efter en fantastisk vecka här. Så mycket fint att se och äta, men jag tänker att det får bli små egna inlägg. I detta tänkte jag prata lite om sminket jag köpt! USA har nämligen ganska många märken som inte är tillgängliga i Sverige eller de närliggande länderna och som inte heller går att beställa från USA. (Vissa går men det innebär en fraktkostnad som är nästan lika stor som produkten kostar i sig själv vilket jag helst undviker i så stor mån som möjligt)

Så därför hade jag ett par saker jag ville beta av på min önskelista, många som har legat där de senaste 5 åren. Men framförallt ville jag få mig en bild av varumärkena jag aldrig haft tillgång till.

Så det här köpte jag!

Bite Beauty

Bite beauty är en rekommendation jag plockat upp från Claire Marshall. Hon använde Amuse Bouche läppstift väldigt mycket ett tag och de såg så vackra ut! Även Agave Lip Mask som jag främst ville testa då jag älskar återfuktande läpprodukter! Köpte först den rödtintade i färgen Smashed. Testade den samma kväll och blev helt kär! Den är väldigt tjock i konsistensen och smakar sött på läpparna. Efter att ha sovit med den en hel natt satt det fortfarande kvar och var återfuktande! Därför var jag tvungen att gå tillbaka och köpa originalet och använda till att sova i. Tyvärr var den lila varianten, Lavender, (som även luktar lugnande av lavendel) slut i de Sephora jag kom förbi efter. Annars hade nog även den fått hänga med hem. 

Av läppstiften valde jag att köra på färgen Nori, min perfekta djupt brunröda/vinröda. De fanns massor med vackra färger men då det var så mycket jag ville testa fick jag hejda mig där! Så bra formula dock! Jag älskar ju läppstiften från Charlotte Tilbury och dessa är liknande i hållbarheten, bara med lite glans också. Så imponerad av Bite Beauty!

Fresh Beauty

När jag åkte till USA var Fresh nummer 1 på min lista över saker att utforska. Främst deras lipbalms men även deras Sugar Lip Polish. Var också nyfiken på deras hudvård till exempel Rose Face Mask, Umbrian Clay Mask och Soy Face Cleanser. Men efter min erfarenhet av Perioral Dermatit  (utslag kring munnen pga överexfoliering) är jag väldigt tveksam till att testa ny hudvård just nu. Så jag höll mig till läpprodukterna! Av alla färgerna valde jag den som hette Honey, en vacker nude vardagsfärg. Detta läppbalsamet är inte lika återfuktande som de två jag har nämnt ovan, dock har det en fin tint och smakar exakt som ett disney-läppglans jag hade när jag var liten.

Maison Margiela

Varje gång jag gör en speciell resa. Som till exempel första gången i New York. Så köper jag gärna en doft som tar mig tillbaka varje gång jag luktar på den. Denna gången blev det doften Jazz Club från Replica. Luktar sött av vanilj och rom med en underton av tobak. Precis som jag tänker mig att en pub i 40-talets New York hade luktat. Jag trodde först att denna doften var speciell för just USA då jag inte har sett den i Sverige tidigare, men när jag kom hem läste jag att det egentligen var en herrparfym. Ops. Men kbry. Jag tycker inte att dofter ska sorteras i kön för de är så individuella!

Milk Makeup

Milk Makeup var ytterligare ett märke jag hört väldigt mycket om innan jag kom till USA. De hade många intressanta produkter. En puderblå krämögonskugga blev jag lite kär i! Spenderade dock majoriteten av resan med swatchen kvar på handen då den var omöjlig att få bort, vilket delvis känns positivt som att det kommer hålla, men mest gör mig nervös för hur pass mycket ögonlock man kommer ha kvar när man gnuggat bort den.

Utöver ögonskuggan hade de flera fina highlighters, men ingen som jag tror kommer överträffa min favorit från RMS Beauty (Living Luminizer) eller Glossier Haloscope. Det som däremot fick hänga med hem var en av deras Lip + Cheek som är tänkt att användas både till läppar och kinder. Just denna färgen, Werk, påminner mycket om Glossier Dusk (som jag bland annat använde på min bröllopsdag) fast lite varmare och den kommer i form av ett stift istället för flytande. Jag köpte den lilla rese-varianten som enkelt får plats i sminkväskan, jag tror även att den större storleken skulle ta alldeles för lång tid att ta slut på. Mycket längre än en krämprodukt kommer hålla sig fräsch. 

De hade väldigt vackra highlighters. Min brors flickvän Emilia köpte nyansen Lit som såg fantastisk ut på hennes asiatiska hy. Tyvärr var den lite för mörk för det jag föredrar på mig själv och nyansen ljusare (Turnt) skiftade i rosa och var lite mer pudrig i texturen. 

Lilah B

Lila B är ett märke jag hört mycket om från Allana. Tyvärr var det fruktansvärt dyrt! 45 dollar + tax för deras lip balm och 60 dollar + tax för deras highlighter som var den jag hade siktat in mig på. Hittade den på Barneys och det var sista kvar så hade sån tur! Gillar att highlightern ger ett naturligt glow och att produkten kommer i krämformula. Tycker att krämprodukter smälter bättre in i huden är puder. Det är lite av en teknikgrej att gå över till krämprodukter men när man väl har börjat är det svårt att sluta. Älskar även förpackningen! SÅ sjukt lyxig!

Laneige

Ett märke jag hört lite om på sistone är Laneige lip sleeping mask. Kommer i en väldigt stor burk som påminner mer om en ansiktskräm än en läpprodukt. Luktade på både vaniljvarianten och den röda som luktar bär enligt dem, jag tycker det påminner om de där jordgubbstugummina man hade när man var liten. Dock luktade vaniljen lite syntetisk vanilj så körde på varianten med bär.

Drunk Elefant

Till sist fick jag en gåva med mitt köp från ett märke jag har varit nyfiken på länge! Drunk Elephant. Då jag har hudvårdspaus (avenes rosacea serie är det ända som gäller för stunden) så ville jag inte köpa hudvård som skulle hinna bli gammal och inte kunna användas. Men dessa två minis fick jag med på köpet så de kan ju va kul att testa. Har hört mycket bra om Drunk Elephant!

Uppdaterad önskelista

Utöver detta så såg jag även vissa produkter som går att få tag på i Sverige men som man sällan hittar i butik som hittade sig in på min önskelista.

  • RMS Champagne Rose Luminizer är en av dem. Då jag ÄLSKAR Living Luminizer skulle denna kunna va kul att variera mellan dem.
  • Hourglass Veil puder kommer med största sannolik att bli nästa puderinköp, dvs om jag vågar gå ifrån Charlotte Tilburys kompaktpuder.
  • Från Charlotte Tilbury fick jag lite av en reality check. Jag älskar ju verkligen hennes läppsift, men nyanserna Kim KW, Pillow Talk, Birkin Brown som jag suktat efter länge, var inte lika spännande i verkligheten… Kim KW var för beige för mig, mer concealer än puderrosa. Pillow Talk var lite för varmt rosa och Birkin Brown var verkligen en varm brun. Om jag ska använda en brun ton föredrar jag en kallare brun. Dock hittade jag nyansen Bond Girl som är en ljusare variant av min favorit Opium Noir. Så nu ligger även den på önskelistan. Utöver det så fanns det en jättevacker röd nyans Love Bite.
  • Stilas Diamond står även den kvar på önskelistan.

Här finns fler inlägg från NYC:

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *