SOMMARENS A-Ö

Ett axplock från sommaren

Jag satt och kollade igenom bloggen som jag gör lite då och då och snubblade över det här inlägget från förra september. Så tänkte att det kunde vara kul att göra ett i år också för att se vad det är som snurrar i huvudet just nu och för att samanfatta sommaren.

rosenbåge

A – Anlagt en dahliahäck och rosenbåge

Ett av sommarens första och största projekt var att fixa i ordning i trädgården. Som ni kan läsa om i detta och detta inlägget. Så himla mycket mysigare nu!

B – Blåbär

En unik sak för denna sommaren är den galna mängden blåbär och storleken på dem. Jag skojar inte, man kan säkert plocka 7 blåbär på varje kvist! De sitter som små klassar och är stora som körsbär!

C – Corona

Känns som en tråkig punkt att ha men coronan har varit en övergripande händelse den här sommaren. Sakerna den hindrar oss från, sakerna den får oss att uppskatta mer, familj vi inte kan träffa, ett nytt sätt att tänka på livet och semester.

D – Dahlior

I år har jag förverkligat min dahliahäck och odlat dahlior för första gången! Det blev så mycket bättre än jag tänkt mig! Ja, jag lyckades få en Café Au Lait-knöl att ruttna när jag förgrodde dem, och ja jag åkte på semester mer än en vecka när en av dahliorna var i full blom så den torkade ut. MEN jag har lärt mig massor och helhetsintrycket blev superfint!

E – Erika (och Alex)

Förra året så fick Erika bokstaven E, så tänker att hon kan få denna bokstaven igen, men denna gången får hon dela på platsen med sin nya kille Alex.

F – Frisör

Ute längs med gärdsgården på en pinnstol från köket med en blommig handduk över axlarna och kossorna betandes två meter bort var corona-frisören. Jag och Emilia hjälptes åt att klippa varandras hår efter isoleringen.

G – Gått promenader

Vi har gått skogspromenader, gått i Skurugata och gått längs med havet.

H – Havsbad

I år har det nästan varit varmare i havet än i många sjöar! Att bada i sundet (helst Rydebäck med de långa långgrunda sandstränderna) är så himla härligt!

I – Isolerad

Här om dagen när jag satt i bilen fick jag så ont i halsen. Jag insåg att det var pga att vi hälsat på föräldrarna och att jag pratat så mycket efter månader ensam i lägenheten med distansstudier och bara ett fåtal samtal på kvällen innan sängdags.

J – Jonathan

Meningen med livet osv…

K – Kantareller

Jag vet inte om det är för att det är ett bättre svampår i år eller om det bara är för att vi har hittat ett gäng bra svampställen, men sommarkantareller har det i alla fall blivit! 😍

L – Läsa

Alltså euforin när jag fick tag på sista exemplaret av Midnight Sun (nya boken från Stephanie Meyers om Twilight från Edwards perspektiv). Det var Twilightböckerna som fick mig att börja läsa på engelska och nu kan jag nästan inte gå tillbaka. 750 sidor av ren och skär njutning.

M – Malte

Mina föräldrars äldsta tax som i år är 15 år. Faxe, hunden jag växte upp med och som var ett år äldre än mig hela mitt liv blev 15 år. Och nu har Malte funnits den andra halvan av tiden! (Nisse också för den delen). Förhoppningsvis lever Malte några år till, men i mitt huvud är han fortfarande 7 och nisse typ 5. Kan inte förstå vart åren har tagit vägen?

N – Norgebilderna

I februari var vi i Norge och jag fotade helt galet mycket bilder! Så skönt att jag nu i sommar äntligen kunnat redigera dem och kapsla in resan i två blogginlägg (detta och detta).

O – Orkidéer

Jag har älskar orkidéer så länge! Hade dem även i brudbuketten och i år har jag sett mina första vilda orkidéer här i Sverige. Både en nattviol och en annan. Ska fixa i ordning bilderna i sinom tid och lägga upp dem på @minlillaflora.

P – Physicians Formula Soaking Up The Sun

Läpprodukten jag haft på läpparna nästan varje dag den här sommaren. Älskar doften och den återfuktande känslan.

Q – Quiltat

Quiltat påminner mig om farmor och england. Har varit så sugen på ett quiltat plagg, antingen en jacka eller en väst. Eller kanske ett quiltat hemmagjort överkast som nästa projekt?

mina drömmars ring

R – Ringen

Åh jag är verkligen så nöjd med den nya vigselringen! Precis det jag letat efter och den sitter som en smäck! Skrev ett inlägg om det här.

S – Shopping

Jag har märkt att jag har två lägen, antingen shoppar jag massor eller inget alls! Men mellanläget finns inte, så inför hösten har jag tänkt att gå in i en ny no-buy period! Fast mer generellt för alla delar och inte lika sträng. Mina lista ser ut såhär:

Köp bara:

  • Saker som tagit slut
  • Mat
  • Utflykter/upplevelser
  • Kurslitteratur
  • Presenter (även de med måtta)

T – Tik Tok

En sak som blev stor i år är ju definitivt Tik Tok. Jag minns hur mitt kusinbarn försökte få mig att förstå tjusningen för något år eller två sedan men jag gav det aldrig riktigt en chans. Kändes som någon väldigt opraktisk musik-app med amatör-dansvideor. Haha. Men i år så har Tik Tok verkligen kommit till liv och stått för ett antal skratt.

U – Underbara sommar

När jag skriver detta lilla stycket sitter jag på Reffen i Köpenhamn, vi har gått långt och precis druckit öl, om detta inte är meningen med livet vet jag inte vad som är! Sol och 30 grader! Första Köpenhamnsresan sedan Corona.

V – Voigtländer Vitomatic IIa

Min nya bebis! Hittade den på tradera för 230kr och älskar hur finurlig den är! Så mycket smarta små funktioner och kräver inte batteri! 💃🏼 Har inte hunnit framkalla något från den än men håller tummarna för att den fungerar som den ska för designen är perfekt.

W – Water your garden

Hörde ett så bra talspråk från Samantha Ravndahl som dessutom var trädgårdsinspirerat. Det handlade om att bara vattna delarna av ditt liv som du vill ska frodas. Lägg inte tid och energi på att vattna växter/delar av ditt liv som inte ger dig något eller som skapar negativitet. Låt dem leva men ge dem inte fokus utan lägg det fokuset/vattnet på delarna du älskar. Lite fint.

X – Fästingvaccin

Då jag inte kommer på något på X ägnar jag denna punkten åt TBE vaccinet! I sommar körde vi en påfyllnadsdos av vaccinet så nu går det 5 år innan vi behöver vaccinera oss igen! Så viktigt att vaccinera sig mot just TBE om man är ute i naturen! Fästingar finns överallt och hjärninflamation är något jag helst undviker.

Y – Yoga

Den här sommaren har jag försökt yoga mer regelbundet, helst en gång om dagen men ibland till och med två. Och jag känner skillnad i både kroppen och psyket. Om man fokuserar på yogan så rullar resten av livet så mycket enklare!

Z – Aperol spritZZZZZ

Sommar om något!

Å – Ångest

Fortfarande en övergripande känsla i mitt liv. Har arbetat mycket med att identifiera vart ifrån den kommer och hur jag kan motverka den, men trots det har många dagar spenderats i soffan.

Ä – Älgsafari

I år var jag och besökte Skullaryds Älgpark som drivs av en gammal klasskompis och hans föräldrar. Så vacker park! Påminner om de gamla engelska jaktparkerna med naturlig skog som går över i kulligt landskap med klippt gräs. Utöver det har vi också varit på äkta älgsafari, dvs när vi åker runt på småländska grusvägar och kollar på rådjur, rävar, harar och älgar ute på åkrarna.

Ö – Öppen spis

Att tända en eld i öppna spisen i stugan kan vara något av det mysigaste! Om vi flyttar i framtiden så är en öppen spis ett måste!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *