SOMMARENS BOKLISTA 2020

Juni – Augusti

Hej på er! Idag är det dags att titta lite på vad jag har läst i sommar. Jag önskar att jag var en person som älskade att ligga på stranden och läsa, men hur ser man ens något? Eller ligger bekvämt med en bok? Så trots stora visioner om att kötta tegelsten efter tegelsten så har det inte riktigt varit fallet. Jag har dock läst några riktiga guldkorn som jag tänkte gå igenom här nedan.

Men först! Det finns en ny kategori här på bloggen som heter ”I bokhyllan”. Där tänkte jag att vi kunde samla alla de här inläggen så att man enkelt hittar vad jag har läst och vad som står på läslistan just nu!

Kan vi också bara uppskatta det här gulliga bokmärket i silver som jag hittade på Antikmässan förra året och nu testade att putsa upp! Som nytt trots att det är från 40-talet 😍 Men nu till böckerna!

Idiot – Laura Clery

Laura Clery är en tjej jag upptäckte via facebook med alla hennes skämtvideor om allt möjligt! Så detta är en bok om hennes liv, missbruk, kärlek mm. Ljudboken är inspelad av henne själv vilket gör den extra rolig att lyssna på. Inget revolutionerande, men trevligt tidsfördriv.

Ett år av vila och återhämtning – Otessa Moshfegh

Sjukt märklig bok om en tjej som bestämmer sig för att vila ett år för att komma ut på andra sidan som en ny person. Tung och ganska deprimerande och jag förstod inte riktigt sensmoralen trots att jag bet ihop och läste klart hela i hopp om en. Denna boken upptog större delen av sommarens läsning…

Pirates – Cecilia Rees

Detta var boken jag hade med mig på stranden. Detta är en av mina favoritböcker från när jag var liten och har säkert läst den mer än tio gånger. En riktigt härlig äventyr/kärleksbok! Då jag som jag nämnde ovan inte tycker det är bekvämt att läsa på stranden bläddrade jag bara lite i den för att sedan låta den gå över till att vara blomsterpress för sommarblommor! (Jag vet ju hur den slutar om man säger så haha)

Skincare: The Ultimate No-Nonsense Guide – Caroline Hirons

Titeln säger allt! Har älskat Caroline Hirons youtubekanal och denna boken är en sammanfattning av det! Tips och trix när det gäller hudvård! Att hon även läser upp sin egen bok gör den lite extra härlig att lyssna på.

Midnight Sun – Stephenie Meyer

Detta är Twiligt ur Edwards perspektiv och detta är första gången på länge jag besökt akademibokhandlen och köpt en bok till dubbla priset jämfört med nätet bara för att jag ville läsa den! Så spännande skriven då man följer Edward, (som är en vampyr som kan läsa andras tankar, för er som inte hängt med), vilket gör att man i denna boken får historien från många av sidokaraktärernas perspektiv på köpet och lär sig mer om alla! Dock var den delvis ganska seg då man redan vet hur allt slutar!

The Tale of… – Beatrix Potter

Jag har inte varit på loppis mycket i sommar men ett guldkorn jag hittade häromdagen var 6 stycken av min favoritillustratör Beatrix Potters små barnböcker. Så galet gulliga! Så de har jag ”läst”. Räknas inte riktigt som en bok men för söta för att ignorera! Nu måste jag dock komplettera min lilla samling med The Tale of Peter Rabbit och The Tale of Jemima Puddle-Duck.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *