SOMMARENS DAHLIOR 2020

Henriette, Tsuki Tori No Shisha, Café au Lait, Karma Choc och White Onesta

Alltså ÅH VAD JAG LÄNGTAR EFTER VÅREN NU! Tänk va härligt det kommer bli när man kan börja förså, ta bort presenningarna från utemöblerna, och sen sitta ute i hammocken och bara njuta av solen och allt det gröna. I sommar ska det bli blommor i trädgården, då jag motsägelsefullt nog, får så mycket mer liv av blommor än av att odla mat. Haha.

Jag ska ha luktärter (dessa), och om energin finns ska jag även starta upp lavendelhäcken i vår gemensamma rabatt. Men i år ska jag också skaffa dahlior! När man sitter och pluggar marklära så är det väldigt lätt att man glider över från jordförbättring, till vilka jordar dahlior behöver, till att sitta och shoppa dahliaknölar på nätet istället för att tentaplugga. Så var i alla fall fallet i onsdags!

Så jag har beställt fem olika sorter, 7 knölar totalt. ’Café au Lait’ är dahlian som startade det hela! Hur underbart gigantisk och spröd kan en blomma vara. Det känns helt galet att naturen kan producera något så vackert. Efter lite googlande kom jag också fram till att ’Karma Choc’ är den vackraste djupt röda dahlian med sitt mörka bladverk. Och de två sorterna var mina favoriter och då jag inte litar på mina dahlia-skills ännu, beställde jag två dubbelt av de två.

Den märkligaste dahlian jag upptäckte var ’Tsuki Yori No Shisha’ I samma stil som Café au Lait men vit och med fransiga kronblad. I en blombukett tänker jag att den ser ut som en silkeshöna som lagt sig i ett hav av blommor. Puffig och lite galen!

Som de två sista dahliorna ville jag ha några som knöt samman de vita, puderrosa och röda. Både i färg med också storlek. För att få en mjuk färgövergång i mina imaginära sommarbuketter tyckte jag att aprikosa ’Henriette’ lät intressant. En kaktusdahlia i samma stil som ’Tsuki Yori No Shisha’ fast färgad och mycket mindre.

Sen ville jag ha en ganska enkel och mindre dahlia som utfyllnad och kontrast vilket fick bli ’White Onesta’. Jag beställde mina knölar från Klostra.se som hade flest av de jag var sugen på i lager, men egentligen hade jag gärna bytt ut ’White Onesta’ mot ’Sweet Nathalie’ eller ’Wittem’. Jag var också sugen på att testa Fleurel, samt några av de stora orangea (’Babylon Bronze’ och ’Labyrinth’) som Weronica tipsade om i hennes blogg. Men med begränsad budget och plats fick jag dra gränsen vid de ovan.

Bilden på Gardenflows blogg med ’Karma Choc’ fick mig att bli helt kär i dem direkt. Det var också en bra guide till hur man börjar!

Så nu ska vi bara vänta till frostrisken är förbi och de kommer på posten! Sen får vi se om jag lyckas få liv i dem till sommaren eller inte! Håll tummarna för mig!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *