SOMMARVANDRING DOMSTEN – HELSINGBORG

I stekande hetta

Just nu sitter jag i soffan under ullfilten i höstrusket och väntar på att Jonathan ska fixa färdigt sig inför jobbet så jag kan hoppa i duschen och sätta igång med dagens tentaplugg. De kommer bli glosövning, repetition av familjerna, frågestund på Alnarp och sen lite fotande av perennerna jag inte hann fota igår. (@minlillaflora på instagram om ni vill se blombilder) Så därför tänkte jag ta den här lilla lugna stunden innan allt sätter igång och dela ett inlägg från slutet av augusti från när vi var och vandrade. Ett av inläggen jag skrev i fredags när jag försökte prokrastinera bort plugget genom att bädda sängen, laga dammsugaren, dammsuga hela lägenheten, baka bullar, städa toaletten, skrubba golven, städat köket, duscha håret och fixa iordning fem blogginlägg med bilder som legat och väntat sen innan skolstart. Så nu finns det inget mer att göra än att sätta igång med plugget!

Som vi har gjort flera gånger sedan vi flyttade hit, se bevismaterial A, så bestämde sig jag och Jonathan för att gå vår favvovandring, Domsten-Helsingborg. Det är bara kuststrecka i ca 13km med utsikt över Danmark (finns det någon bättre utsikt?) Så vi slängde på oss vandringskängorna och vad vi tänkte va tunna kläder. Tills dess att vi kom fram och dagen visade sig vara 27 grader. Inte gjord för svart och långärmat! Men man lär sig! Så jag tänkte passa på att visa lite bilder då det är kul att se samma vyer i olika årstider.

Nyponbuskarna var fyllda med nypon men här och där blommade de fortfarande.

En disig siluett av båtarna på sundet och Kronborgs slott.

Inte varmt alls. Jag lovar….

Skarvarna visade upp sig ute på stenarna!

Björnbär.

Sen var det dags för uppförsbacken!

Jonathan höll energin uppe! Kanske för att han visste att när vi kom upp för backen så skulle vi ge upp och ta bussen hem den sista biten för att unvika värmeslag. 8km blev det denna gången!

JAAA ÄNTLIGEN FRAMME!

Lite lagom döda/röda. Så skönt att sätta sig på bussen och njuta av ACn påvägen hem.

Dagens lärdom: Vandringar passar sig bäst på hösten och våren.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *