SPOTIFY WRAPPED 2020

Bruce och Elton in my <3

Spotify wrapped 2020

Blir ni också lika glada när ni ser att årets Spotify Wrapped har släppts? Detta kan vara något av det roligaste som Spotify börjat med (efter att erbjuda musikstreaming såklart). Man har ju en bild av vad man lyssnar på men då många spellistor väljs efter humör så är det svårt att pin pointa exakt vilka låtar och artister som man spenderar mest tid med!

Jag måste dock erkänna att jag inte riktigt förstår mig på Spotifys musikkategorier, verkar ju finnas hur många som helst! Men man märker att jag i år har lyssnat massor på listorna All Out 60s och Uplifting Soul Classics. Då jag tror det är från de listorna Mellow Gold, Neo Mellow och Soul hör hemma. Pop är ingen kategori jag känner att jag aktivt väljer att lyssna på. Men tror det kommer av sig självt då mycket av dagens musik hamnar i den kategorin. Detsamma gäller Swedish Pop.

Om vi tittar vidare på vilka låtar som lyssnades mest på så har vi först ut ”My Girl” (som finns på båda spellistorna ovan) detsamma gäller ”At Last” som ligger på 4:e plats och ”What a Wonderful World” på 5:e. Nr. 3 ”Brown Eyed Girl” finns även den på All Out 60s så dessa fyra är lätta att förklara! Vilket lämnar oss med en låt kvar, och vilken annan än förra årets favorit från Elton John – ”Tiny Dancer”. Denna gången är det dock originalet och inte soundtracket från filmen Rocketman.

Om vi kollar vidare på artisterna så blir det dock mer kryptiskt. Bruce behöver inte förklaras då han är best of the best och jag kan spendera dagar med att bara lyssna på hans musik. Detsamma gäller Elton John som sedan förra året varit en favorit. Stevie Wonder skulle jag gissa har letat sig in från listorna jag nämnt ovan vilket lämnar kvar John Mayer och Alexandre Desplat som jag inte kan sätta fingret på. Så 2 sec så ska jag försöka backtracka och se vilka låtar det kan röra sig om. Brb.

Så nu är jag tillbaka! Jag kan fortfarande inte sätta fingret på vart John Mayer har letat sig in men J säger att det troligtvis är på våra bakgrunsmusiklistor. Tex Acoustic Folk eller Have a A Happy Day vilket låter rimligt.

Alexandre Desplat är ett namn jag inte kände igen alls, men efter lite research så verkar han va kompoistör till mycket filmmusik. Här har jag dock ingen aning om vart jag har hittat hans musik eller vilka låtar det rör sig om. Jag såg på hans sida att vissa låtar är med på en yoga spellista så kanske är där? Eller om jag haft en Harry Potter period tidigare där jag lyssnat på filmmusiken?

Hur som så var det spännande att se hur 2020 varit som musikår! Nu blev jag också inspirerad till att hitta lite nya listor (för att gå ur min comfortzone av Bruce, Elton, All Out 60s och Uplifting Soul Classics haha.)

Det var mitt Spotify Wrapped! Vad har ni lyssnat mest på?

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *