STILLBILD FRÅN FÖRSTA SKOLTIDEN

En stillbild av livet just nu

Ni vet vissa stunder i livet som man bara vill minnas? När allt bara klickar, flyter på och det hemskaste som pågår är typ ilningarna i tanden sen tanläkaren lagade den fel (inte?) just nu har jag en sån stund vilket är första gången på flera år. En stund när man känner lugn i själen. Det kanske beror på att det äntligen är höst? Men jag tänkte i alla fall skapa en stillbild av just nu så att man kan minnas denna stunden framöver.

Dagarna börjar med yoga och frukost med Jonathan. Jag gör scrambled eggs och Jonathan fixar kaffet. Efter frukosten sätter jag mig en stund i soffan och kollar på instagram, tittar på schemat för dagen och läser Elsa Billgrens och Sofia Woods blogg. 

Timmen det tar att åka till skolan spenderas med att lyssna på en ljudbok, vilket har gjort att jag nästan ser som mest fram emot den stunden på morgonen när man susar förbi i det skånska landskapet. Soluppgången när man åker över krönet vid Glumslöv och ser utsikten är det bästa. Allt från dimmigt i olika nyanser av blått till soligt och disigt eller klart grönt med en puderblå himmel. Till och med regnet har sin charm.

I skolan består dagarna antingen av föreläsningar i botanik med Jonatan (en annan Jonatan, inte min Jonathan) som är några av de mest intressanta föreläsningarna jag någonsin gått på. Synd att vi inte har honom i alla kurser då de som går årskurs 2 och 3 säger att han var den bästa föreläsaren de haft. Om det inte är föreläsning så är det övningar i sortimenten där vi går omkring och disskuterar blommor och träd, deras uppbyggnad och försöker memorera namnen. I en så vacker miljö.

I bibloteket har de renoverat en övervåning där man kan sitta och studera. Det är så mysigt att gå dit, sätta sig och plugga och träffa klasskompisar både från Design och Odling.

På vägen hem blir det ljudbok igen och om jag timear det rätt så är det nästan ingen trafik. Väl hemma tittar jag och Jonathan på en film, käkar middag och snackar, sen är det sängdags ca klockan 21-22 innan vi börjar om från början igen. 

Så ångestfritt, harmoniskt, stressfritt och intressant. Värt att minnas.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *