STORA LOPPISRUNDAN I HELSINGBORG

Komplett med nynnande gubbar

Tänkte guida er genom loppis-utbudet här i Helsingborg. Detta är såklart inte alla loppisar och antikaffärer men det är de som jag brukar gå till och de som är öppna näst intill året runt! Kryllar dessutom av gamla gubbar som går och nynnar och visslar för sig själva bland raderna av böcker. Härligt soundtrack för en loppisrunda ändå!

Såhär glad och peppig kan man va innan man går ut!

Inte riktigt lika kul när man faktiskt utsätts för regnet och blåsten, men ska man på loppis i februari så ska man!

loppis helsingborg

Framtid

Vi börjar på min favoritloppis, Framtid. Detta är en klassisk loppis, det finns precis ALLT och inga priser utan det får man fråga om eller så räknar de ihop det i kassan. Generellt sett så brukar det dock vara väldigt billigt.

Öppettider

Mån 10-16

Tors 10-16

Pris: Billigt

Det ni ser på bilden nedan kostade 90kr där den lilla kannan i nysilver kostade 60kr och allt det andra 40kr sammanlagt.

De små ramarna som gömmer sig nere i vänstra hörnet tänkte jag fylla med bröllopsbilder på mig och Jonathan och göra som gamla tanter och gömma dem i sänglådan eller toalettskåpet för att alltid bli påmind.

Kannan var lite i dyraste laget för vad den är men älskade formen på den och tänkte att den kunde passa perfekt i sommar med ängsblommor i. Fram tills dess får den stå fylld med videkvistar som min svärmor hade med sig!

loppis helsingborg

Pingstkyrkan

Härnäst på listan har vi Pingstkyrkans loppis! Som Framtid så har Pingstkyrkan lite av varje, dock inte lika mycket av det. Sakerna de har är dock väldigt fina och om man är på jakt efter något speciellt kan man säkert hitta det där!

Öppettider:

Tis 10-18

Tors 10-18

Lör 10-15

Pris: Mellan

Kökshanddukar är perfekta att köpa på loppis, ett tips jag fått från min mamma. De är nämligen sådär lagom använda så de blivit mjuka av användning och tvätt och därför suger upp vatten mycket bättre än nya. Kostade 15 kr styck och tänkte att vita kunde vara fräscht till våren och sommaren!

Läste detta inlägget på Elsa Billgrens blogg där hon pratade om gula ljus. När jag hör gula ljus tänker jag sånna där skrikiga påsk-gula ljus. Men på bilden visade hon vackert dovt gula ljus som är mer i familj med cremefärgade ljus än påskägg. När jag sen snubblade över dessa och mitt ögonmått sa att de kommer passa perfekt i min toarpskrona så var jag tvungen att slå till. 9kr kostade de dessutom bara!

Jag var på jakt efter en silkesslips som jag tänkte göra en egen scrunchie av. Har hört att de ska va så skonsamma mot håret och läste någonstans att man kunde göra scrunchies av gamla slipsar! (Kan berätta senare hur det gick!) Så hittade den här fina slipsen för en 10:a.

loppis helsingborg

Erikshjälpen

Erikshjälpen har lite finare grejer generellt men är också ganska mycket dyrare. Det på bilden kostade 253kr så nej, inte dyrt. Men om vi ska ta lite exempel hade en DVD på Framtid kostat 10kr och 20kr på Erikshjälpen. Fatet jag köpte nedan kostade 99kr på Erikshjälpen och hade säkert hamnat runt 40kr på Framtid. Men då Erikshjälpen är så stort och har väldigt mycket fint är det kul att gå runt där med!

Öppettider

Tis 11-18

Tors 11-18

Lör 11-15

Pris: Dyrt

Hittade en supersöt röd pinafore klänning för 45kr som påminner om en jag såg Saga Mariah ha på sig i julas. Vill även hitta en blå/vit randig men tänker att den dyker upp i sinom tid!

Vattenflaskan tänkte jag ha till kaninerna. Då vi har dem på loftet är det ganska osmidigt att fylla på deras vattenflaskor och det står alltid gamla shakers eller diverse kannor bredvid buren. Tänkte att denna kunde va ett fint alternativ!

Då filmerna jag vill se aldrig finns på någon av playtjänsterna har jag nu gått old-school och börjat samla DVDer på loppis. Hittade några av mina gamla favoriter med Johnny Depp och Tim Burton samt en av mina och Jonathans absoluta favoritfilmer ”About Time”. Gråter nästan varje gång jag ser den!

Fatet kommer från märket Johnson Bros. som har blivit en favorit för mig när det kommer till porslin. Serien heter British Homes. Tänkte att denna skulle kunna va superfin att servera flödiga sallader med björnbär på som den vi fick till nyår hos min kusin!

Ramen är en tunn silverfärgad från Jyden. Kostade 25kr och tänkte att den kunde va fin till bröllopsbilder eller familjebilder att ställa på pianot om vi lyckas frakta hit det och få in det i lägenheten någon dag!

loppis helsingborg

Röda Korset

Detta var första gången jag besökte Röda Korset och tror inte det är ett ställe jag kommer gå till så mycket mer. Väldigt litet och sakerna som fanns var inte speciellt kul. Mest kläder och böcker. (Jag kollar hellre på pryttlar och porslin).

Öppettider

Tis 10-18

Ons 10-18

Tors 10-18

Lör 10-14

Pris: Mellan

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *