STUGGANVECKAN*

*med två G, precis så som danskarna uttalar det när de försöker prata svenska

Ja hej kom och hjälp mig, de här blogginläggen har ingen tidslinje över huvud taget, men det är väl så det blir när semesterhjärnan är igång. Allt smälter samman och blir ett ända stort blurr av grillkvällar, bad och valpgos.

Kan ni tänka er? Såhär mysigt började semesterveckan för mig och Jonathan. Vi satt på tåget och åt egenodlade ärtor och tittade ut på det soliga Skånelandskapet som susade förbi utanför fönstret.

Är det inte galet att naturen kan skapa något så perfekt? (På tal om trädgård, jag borde verkligen gå ut och rädda mina tomater som jag näst intill strypt genom att sätta buntband kring stödpelarna utan att tänka på att tomaten växer och det nu blir alldeles för tight. Stödpinnarna som också kändes galet långa i våras är nu också bara halva längden som hade behövts så måste skaffa ett par nya sådana också! Men man lär sig för varje gång man odlar. Nu – tillbaka till att uppskatta ärtorna! haha)

Väl framme i stugan började semestern med Aperol Spritz och tilltugg. Mina föräldrar har också de varit i Italien nyligen så aperitivo är ett vinnande koncept i vår familj.

Titta vilka duktiga handmodeller mamma och pappa är! Ser ju nästan naturligt ut!

Då jag inte träffat Max sedan han var 8 veckor gällde det att börja ta igen 5 veckors gos DIREKT! Så ja, varför inte passa på att ta alla gosa-med-valp-bilder direkt?

3… 2… 1… GO!

Jonathangos.

Hussegos.

Emiliagos.

och lite gos med gammelhundarna (Max farfar Malte och farbror Nisse)

Tupplursgos.

Smyggos när Jonathan tror att ingen ser…


Dubbelgos! (Kolla stilen på Max! haha)

Farfar/barnbarnsgos!

Och avslutningsvis lite kvällsgos!

Här har vi också mammas taxsamling! Jag har börjat köpa alla taxfigurer jag kan hitta på loppis och ge till mamma. Hon säger dock själv att hon inte samlar, men här står de i alla fall, ute i stugan, som porslinsvarianter av hennes 3 taxbebisar.

Och äkta varan.

Sommar i stugan är så mysigt! Hela sommarstugans tomt är omringad av ängsmark där grannbondens kor går runt och betar. En stor del av gran och tallskogen har också fällts så att det istället är ljust, öppet och som en björkdunge längst bort bakom stugan. Så fint! En av de häftigaste och mysigaste sakerna är alla gammelsvenska växter som finns kvar sedan förra ägaren som bodde där innan huset stod tomt. Det finns en jättestor jasmin som luktar magiskt om kvällarna, gamla syrener och fruktträd. På baksidan i början av sommaren växer röda och gula gullvivor, aklejor och orange liljor.

Här ser ni kossorna. I år har vi åtta djur på markerna kring stugan, fyra kor och fyra kalvar.

I början av veckan så regnade det, typisk småländskt sommarväder så så blev det festfrukost inomhus vid det långa handgjorda ekbordet som en av pappas bekanta har gjort.

När han inte sover har Max alltid något bus för sig. Att smygattackera sin sovande 14-åriga farfar är alltid roligt.

Och när man kommer på honom med hyss möts man av den här blicken! ”Nej jag tänkte inte alls hoppa på honom och bita i hans öron…”

På tal om skön stil, här har vi Nisse som alltid ska ligga i solen och helst med huvudet upp mot något så att han kan spana, denna gången blev det en stol.

En annan kväll var det Moussaka med Tsatsiki och grekisk sallad. Detta är en av mina barndomsrätter som alltid påminner mig om sommar hemma hos mamma och pappa. Detta och sojamarinerat och grillat viltkött.

Vi drack också mojitos, så somrigt! (Hur fin är inte ringen jag hittade på vintagemässan i Köpenhamn?)

På kvällarna samlades vi alla ute på terassen på baksidan och snackade skit tills sent på natten. De vuxna rökte cigarrer och drack portvin och kaffe…

… och barnen fick grillade marshmallows med min kusins special-teknik! haha

Tack och lov för gasvärmare på svala sommarkvällar.

När man är 10 personer så går det inte alltid supernabbt att komma iväg på morgonarna.

Min fina man!

En av dagarna åkte vi också in till Eksjö för att äta Gelato. Jag valde smakerna Choklad, Pistage och Whiskey.

Vakthundarna.

I år hittade vi faktiskt sommarkantareller för första gången på länge! Tack och lov för regnet! Mamma och Emilia hittade ännu fler ett par dagar senare så vi har nu både ätit kantarellmackor och svamprisotto.

Max lyckade få ett getingstick på nosen…

Som alltid måste man ta en sväng in till stan. Eksjö är så fint på sommaren och kring jul. (Resten av tiden är det dock ganska dött så att ha bott där 20 år räcker gott och väl för mig!)

Vi köpte Mariannelundsgodis! Har ni aldrig testat så kan jag varmt rekommendera att ni gör det! De har både sin butik i Mariannelund samt den här pop-up butiken i Eksjö. Sen åker de också runt på marknader om man har vägarna förbi någon av dem!

The New Beatles, 2019.

Folke.

Vi åkte också en sväng till Erika och hälsade på kossorna och hästarna. Som ni kanske märkt kan jag inte hindra mig från att ta massvis med bilder när det har med djur att göra så fler bilder därifrån kommer i ett eget inlägg.

En av kvällarna var vi också bjudna på grillkväll hos Jonathans föräldrar. Mums! Här är Jonathans pappa Jocke.

Jonathans mamma Marie.

Jonathans brors hund Nala. Jag är hennes favorit men vi har lovat att inte säga det till husse!

Vi tog premiärdoppet i Långanäs!

Och var på vår årliga loppisrunda! Ska visa fynden härifrån och lite fler bilder i ett eget inlägg! Försöker banta ner det här inlägget från 130 bilder till något mer aptitligt… och nej, jag kan inte plocka bort några av tax-bilderna…

Senare under veckan bättrade vädret på sig och vi kunde sitta ute och äta frukost. Om detta inte är sommar så vet jag inte vad som är.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *