ÅRETS SVAMPLOCKARHELG

Ett lite mindre bra svampår… men ett desto mysigare

Hej på er, förra året var ett helt otroligt svampår, så med de förväntningarna bokade vi in en svamplockarhelg i mitten av september med Rosanna och Erik. Det blev kanske inte riktigt det havet av svamp vi hade hoppats på, men en kantarellmacka eller två lyckades vi få ihop till i alla fall!

Fredag

Den här lilla historian börjar dock redan i bilen på vägen dit! Jag och J sa att vi såklart kunde visa vägen, men mitt inne i ett spännande samtal susade vi förbi avfarten och fick ta en senväg. Tur var dock det för på den här lilla senvägen gömde sig en hel älgfamilj! Vi hade precis pratat om älgolyckor så när en älgko stod en meter från vägkanten och tittade oss rakt i ögonen skrek både jag och Rosanna rakt ut – Erik körde nästan i diket av skräck (Förlåt Erik!! haha).

Men där inne i skogen stod en ko med kalv, och lite längre in stod tjuren och höll utkik. Så ingen dålig start på vår resa ändå!

Väl framme i stugan så hade jag preppat lite minipajer och malmöborna hade köpt goda ostar och vindruvor vilket inhalerades på några röda. Därav bristen på bilder. Jag lyckades dock ta en bild på vad som mycket väl kan ha varit det godaste vinet jag smakat! På natten gick vi också ut och tittade på stjärnhimlen, det är helt galet va många stjärnor man kan se när man är mitt ute i ingenstans. Magiskt!

Lördag

Morgonen därpå var superfin! Krispigt höstljus och dagg i gräset!

Rosanna.

Så vacker färg!

Morgonkaffe på altanen.

Sen var det dags att bege sig ut i svampskogen!

Först skulle dock spindlarna ut ur stövlarna!

Ready for action!

Sen gick vi ut på baksidan…

…och in i skogen!

Vi hittade faktiskt ett par kantareller ganska direkt! Dock inga trattkantareller som vi egentligen gick just dit för!

Rosanna tittade på naturen istället!

Sedan fortsatte vi igenom skogen och blev attackerade av älgflugor…

Jag och Rosanna var på lagom bra humör efter att ha brottats med älgflugor genom halva skogen utan att hitta några fler kantareller så det var tur att det fanns ett par innan vi skulle gå ut!

Sen var det dags för en liten paus! (från älgflugor alltså)

Med ny energi och den hemska krypande känslan nästan bortglömd begav vi oss igen!

Men sisådär 500m in i skogen fastnade jag och Rosanna i svärm efter svärm med älgflugor igen. VAD VILL DE OSS I ÅR?! J som den stöttande maken han är höll sitt avstånd och filmade när vi lite smått hysteriskt försökte hindra dem från att krypa innanför kläderna eller upp i håret. (Tack älskling, kände verkligen att en sån video behövde cirkulera på internetet… haha)

Fler älgflugor…

Och fler kantareller…

Vi hittade typ 10 trattisar…

Väl ute ur skogen och nästan fria från älgflugor blev humöret bättre och vi hoppade in i bilen för att åka och fika hos mamma! Nog med svampplockande (och definitivt älgflugor) för en dag! (Eller helst år…)

Mamma <3

Fika

Rosanna och Erik.

Jonathan

Taxarna.

Sötnosarna igen!

Slagna hjältar i soffan framför öppna spisen!

På kvällen fixade Erik förätten i form av kantarellmackor med smörstekt toast och västerhavsost.

Till huvudrätt blev det tjälknöl och rotfrukter! Bloggvärdig pose måste jag säga!

Och till efterrätt hade jag och Rosanna fixat en gammal favorit. Jamie Olivera Pepper Pot Pudding! Kan vara den godaste höst/vinter-kakan som finns!

Söndag

Jonathan var frukostansvarig under helgen och på söndagen hade han bakat scones.

Han fortsatte att langa pluspoäng när han masserade mina fötter framför öppna spisen. Ahh… Detta kan va livet alltså!

Sen var det dags att ge oss in i kriget mot älgflugorna igen!

Vi hittade några till, men sen gav vi upp och åkte hem för att äta våfflor och spela kort istället framför brasan! Så mysigt!

Hittade också ett litet ägg!

Detta motivet har mamma och pappa på en tavla hemma.

Sist ut – Rosanna var gullig och tog med några Black Hero (tulpanknölar) till mig och min lilla samling! Ska bli så kul att plantera nu till hösten!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *