THE DEEP VELVET COLLECTION

Velvet Myth, Velvet Decade och Velvet Midnight

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Hej där ute! Det är Petra för ungefär en månad sen här, som precis klickat hem tre nya läppstift från Lisa Eldridge. Ett ögonblick:

”WHAAAHWHWHAHSHSVSVHWVABjemzllflgl”

Så! Nu när jag fått det ur systemet ska jag berätta lite mer om de här tre fantastiska läppstiften och hennes läppstift generellt. Någon gång om året de senaste åren släpper Lisa Eldridge, min favorit makeup-artist, en liten serie med läppstift som hon själv har designat. Först släppte hon sina tre röda velvet nyanser, sååååå fina, men då jag inte hade pengar till läppstift då, (jag vet horror of horrors) så lät jag bli att beställa! Velvet Jazz har dock hemsökt mina drömmar sedan dess men men…

Sen släppte hon sina sommarläppstift! Då jag fortfarande var halvpank och nude nyanser inte är min främsta go-to resonerade jag bort även dem. Fram tills dess att min mamma skickade teasers på hennes läppstift och hur fina de var! Hon är dock så gullig så hon gav mig ett i färgen Go Lightly, det jag helst ville ha dessutom!

Men nu, när Lisa släppte en ny omgång med velvet-läppstift kunde jag inte hålla mig längre! Speciellt inte när det var EXAKT de nyanserna jag drömt om! Mörkröda plommonnyanser. (Om detta inlägget inte skvallrar om mitt obsession med den typen av färger vet jag inte vad som gör). Ett av seten var dessutom med alla tre mörka röda, ett ljusare mer magenta, ett mörkbrunt och ett mörklila/rött.

Så nu lämnar jag bollen till nutids-Petra som precis fått hem läppstiften på posten! Varsågod Petra!

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Tack Petra, vilket överlämnande! Jo här sitter jag nu med mina tre nya bebisar. The Deep Velvet Collection av Lisa Eldridge. Visst är de fina?!

Det som är lite speciellt med hennes velvet-läppstift är att de har mönstret av sammet på själva läppstiftet, samtidigt som formulan ger en matt sammetslik finish på läpparna!

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Velvet Myth

Om vi går ljusast till mörkast har vi först Velvet Myth. Detta är en helt underbar djup magenta. På Lisas hemsida beskriver de den såhär:

A wildly vivid mulberry shade inspired by a vintage kimono Lisa bought on her first trip to Japan.

Det jag tyckte skiljde det här läppstiftet från de andra var att det var snäppet krämigare! Säkert på grund av att det är den rödaste av dem. Tydligen är de mer bruna/lila nyanserna svårare att formulera utan att de blir fläckiga i färgen eller torra. Detta kommer användas massor! Känns som en perfekt sommarvariant av min favoritläppfärg.

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Velvet Decade

Det andra läppstiftet är Velvet Decade. Jag måste erkänna att när jag såg hennes video om läppstiften var det denna jag blev mest tveksam till av de tre i kitet. De mörka bruna färgerna kan lätt gå åt det lite orangebruna hållet på min ljusa kalltonade hy vilket inte är min favoritfärg. Men Velvet Decade var den perfekta blandningen av brunt, rött och lila. En riktigt vacker djup mauve. På hemsidan beskrivs den:

”A deep chocolate shade that is lifted and made very wearable by its blue and lively red undertones, which stop it from being a ’flat’ brown.”

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Velvet Midnight

Sist ut har vi den jag var mest pepp på, Velvet Midnight. En riktigt djup brun/lila. Precis så som jag gillar dem! Har inte så mycket mer att säga än att det var precis som jag tänkt mig och att jag är jätteglad. Jag är faktiskt allmänt glatt överraskad över hur mycket jag gillar alla tre nyanserna! På hemsidan beskrivs Velvet Midnight såhär:

”The deepest of the shades, this dramatic blackberry shade lends itself perfectly to its velvet coat.”

Lisa Eldridge Velvet bag

The Cherry Velvet Makeup Pouch

När man köpte någon av hennes ”collections” får man även den här vackra sammetsväskan. Den finns att köpa separat också om man inte vill köpa ett så stort kit. Förra gången hon släppte sina velvet läppstift var väskan i svart sammet, men denna gången är den i en vacker djupröd nyans. Så fin! Välgjord och med små fina detaljer som allt Lisa gör.

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection
Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Förpackning

På tal om detaljer tänkte jag att vi kunde prata lite om hur allt kommer levererat. Som en förpacknings-nörd är detta en av mina favoritämnen.

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Läppstiften kommer först och främst i en kartong med hennes logga och silkespapper i.

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

I silkespappret ligger sminkväskan, och i dem, inslagna i mer silkespapper för att hålla dem på plats ligger läppstiften. Hur fint inslagna är de inte?!Älskar att de gör det här extra steget och paketerar läppstiften.

Lisa Eldridge The Deep Velvet Collection

Läppstiftshylsorna har sen, precis som det lilla handtaget på sminkväskan hennes logotyp. Allt är genomtänkt och enhetligt. Läppstiften stängs med en stark magnet som gör att de klickar ihop. Hennes läppstift är dessutom cruelty free.

Har du köpt någo av Lisa Eldridges läppstift? Skulle så gärna nörda ner mig ytterligare i kommentarsfältet!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *