TRÄDGÅRDSPLANER, HUDVÅRD OCH TULPANER

Ett litet hej

Godmorgon på er!

Eller det är kanske inte riktigt morgon längre, men idag är det hemstudier så då börjar vi långsamt. Idag har jag suttit och planerat ekonomin inför sommaren. Livet på CSN är inte speciellt fett men det går om man planerar ordentligt (och snålar lite). Insåg dock ganska snabbt att mina trädgårdsdrömmar kanske får vänta. Nu har jag ju redan skrivit en önskelista men tror jag måste komplettera den med en helt egen trädgårdslista, för halvpallkragar, dahliaknölar, spaljeer och gödsel kom inte med! haha

Idag ska jag också göra något hemskt, nämligen bryta mitt no-buy för att införskaffa mina första refills på hudkräm och cleanser. Mina back-ups tog mig ändå genom 1/3 av tiden, men med fyra månader kvar och två veckor i ryggen med lavendeldoftande handtvål som sminkborttagning (skäms Petra!) går det inte längre. Som cleanser tänkte jag gå tillbaka till en gammal favorit nämligen The Bodyshop Camomile Cleansing Butter, sen när det kommer till ansiktskräm står jag och väger mellan en ny av den jag haft, Weleda Almond Soothing Facial Cream, eller att testa något nytt i form av ACO Sensitive Balance Face Cream. Får se när jag står i butiken!

Fredagsbuketten

Men nu tänkte jag ägna resten av blogginlägget åt förra fredagens spontan-utflykt till Hvilan!

Jag hade gått halva dagen och försökt tjata med mig Rosanna till att köpa tulpaner på Hvilan då de från Tulpanfesten var vissna sedan länge. Men så när skolan var slut och hon var övertalad, lyckades vi locka med ett helt gäng från klassen. (Inte speciellt komplicerat att övertala ett gäng Trädgårdsingenjörer att åka och köpa tulpaner en fredag, men ändå! haha)

Här är vi allihopa, Annica Rosanna, Jag, Emelie, Malin och Moa.

Mycket beslutångest tog plats, men till slut så hade alla hittat sina perfekta tulpaner…

Titta så nöjda och glada!

Att några tulpaner kan ge så mycket glädje!

Valde mellan tre buntar, men bytte ut den ena bunten mot lite ris! (Med trösten att de skulle få bo hos Annica istället)

Lagom nöjd? haha

Sen så klämde vi alla in oss i lilla Clion…

… med bagaget fyllt till bredden med blommor! Ganska bra start på helgen ändå?

De vinröda

Jag köpte två buntar, de ena ett par fantastiskt vackra vinröda. Till vänster precis efter jag köpt dem och till höger från i söndags. (Säg inget om julstjärnorna mamma… När det är ljust ute när jag vaknar vid klockan 6 på morgonen åker de ner, inte en sekund innan. Vägrar leva i mörker! haha)

Älskade den röda tonen de fick och hur de matchade med de rosa knopparna i riset.

Idag ser de ut såhär! Fortfarande vackra men har blivit mer djuplila.

De röda

De röda såg först ut som små brunröda knoppar med gräddfärgad kant. Men bara efter några dagar hade de blommat upp med klarrött som tonar ut i vitt. WOW.

Jag menar titta! Men nu är det dock dags att sätta igång med dagen! Ha det fint!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *