TRÄDGÅRDSUPPDATERING: JUNI 2019

Frodig grönska och första skörden.

Nu är det dags för en liten trädgårdsupdatering igen! Hösten, vintern och våren har gått så sakta, men nu händer det massor på bara ett par veckor! Först ut har vi den vackra rosenbusken på vår och vår grannes gemensamma trädgård! Den har blivit helt galen och har fått så många blommor att den knappt kan hålla sig upprätt längre! Det känns så välbehövligt dock efter förra årets torka.

Så välkommen in i vår trädgård! Älskar hur ingången känns som en liten öppning i häcken precis som i den där gamla filmen The Secret Garden (1993) där en hand sträcker ut sig genom häcken och visar vägen in. (Värdens lulligaste förklaring, men titta på det här klippet vid 1:43 så fattar ni! Haha)

Gräsmattan är ganska tofsig fortfarande men det är nästa års projekt! I år har vi fokuserat på att gräva land, sätta upp pallkragar, fixa en hammock och odla. Man får ta lite i taget! Det som är mest galet är att jag rensade plattorna för bara någon månad sedan (som ni såg i det här inlägget) och så mycket har redan vuxit upp igen… suck.

Här har vi hammocken! Platsen som majoriteten av sommaren spenderas i! Har skaffat sånna där tjocka dynor som hör till vilket gör att hammocken verkligen känns som en utomhussoffa! Sedan förra trädgårdsuppdateringen har vi även grävt ner en platta under varje ben för att hindra träet från att ruttna. Tips från grannen som hade råkat ut för det.

Odla i pallkrage

Och här har vi pallkragarna! Allt växte så snabbt så vi har inte riktigt hunnit med att varken gallra eller skörda några större mängder men nu till midsommar när vi får gäster ska det ätas sallad! Helt galet hur snabbt det har växt om ni jämför med bilden jag tog här.

Ruby Ann Jordgubbar

På kanten sitter resten av jordubbs och smultronplantorna som inte fick plats i baljan. Är så glad att jag köpte jordgubbssorten Ruby Ann med alla fina djuprosa blommor!

Ruby Ann Jordgubbar
Rabarber pallkrage

I den andra pallkragen har Rabarbern verkligen tagit sig! För bara någon månad sedan bestod rabarbern bara av tre rangliga stjälkar men nu så!

Potato pot

Här är ett nytt inköp nämligen två Potato Pots. Det är en hink innuti en hink som man kan odla potatis i. Sen är det bara att lyfta ur innerhinken när man vill skörda och plocka potatisen ur skårorna i sidan! Så smart! Ska bli kul att se om det fungerar.

Potato pot

Här ser ni rabattkanten vi har grävt ner. Tyvärr hackade Jonathan hål i halva med trimmern, så till nästa år får vi nog bita i det sura och köpa en rabattkant i metall. Men än så länge fungerar det fint!

Här har vi den lilla odlingshörnan! Tomatplantorna står där i bakgrunden men har inte riktigt tagit sig så bra som jag hade hoppats! Får nog bli ett nytt försök nästa år. Till vänster försöker jag mig på att odla stockrosor, men tror jag var i senaste laget med att så så vi får se vad det blir av dem! Det är ju det som är så härligt med trädgård, att man bara kan testa och se!

Ruby Ann Jordgubbar

Här ser ni också baljan med jordgubbar och smultron samt våra två myntaplantor. En marrokansk mynta och en chokladmynta!

Tänkte att vi kan avsluta det här inlägget med de få små tomater som faktiskt har börjat kika fram än så länge!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *