TRE ÅR TILL

Från grafisk design till trädgårdsdesign

Just nu sitter jag här och kollar igenom bilder på facebook från mitt gamla festeri på GDK (Grafisk Design och Kommunikation). Detta är bilder från engångskamerorna som alltid fanns på de årliga GDK-sittningarna. Engångskameror, eller 35mm film rättare sagt, är nog en av de bästa sätten att dokumentera saker med. Bilderna blir sådär härligt oplanerade och genuina. På gott och ont.

Nora, Matilda, jag och Elin

Jag funderar mycket på hur det kommer bli i höst. Just nu är det mycket känslor som snurrar runt i kroppen. Pepp inför skolstart, nyfiken på vilka människor jag kommer träffa där, osäkerhet kring om jag gör rätt, en liten klump i magen inför att skaffa sig ytterligare en kandidatexamen (tanken på att skriva en kandidatuppsats till… urg…) Men också en djupare känsla av att detta är ett steg framåt, i rätt riktning. Något som bygger vidare på kunskaperna och de intressen jag redan har.

Här sitter Elin på vår sista GDK-sittning hösten 2016 med bilder på mig, henne och Camilla från vår första 2014.

Det känns konstigt att återuppleva de här känslorna igen, efter att redan ha gjort det en gång tidigare. Känslan av första skoldagen, tankarna kring hur allt kommer bli, att försöka sätta sig in i allt det tekniska med var scheman finns, litteraturlistor och CSN. Dock verkar jag inte va ensam om att ha fler utbildningar i bagaget för på provdagen i Alnarp mötte jag både en tandhygienist och beteendevetare som sökt dit.

Klara och jag.

Imorse hittade jag också schemat inför första kursen på Trädgårdsingenjör – Design. En av sakerna jag gillar mest med den nya utbildningen är att kurserna kommer en och en. Så från 2 September till 31 Oktober kommer jag läsa kursen Botanik och Växtkännedom. Det är det enda jag behöver fokusera på de kommande två månaderna. Inga kurser som överlappar och går paralellt. Bara en kurs, klart och tydligt.

Jag såg också att nästan alla dagar börjar klockan 9.15 eller 10.15. Så att pendla till Alnarp från Helsingborg känns inte längre så skräckinjagande. Om jag skulle ha rest kollektivt hade det tagit 1,5h med två bussar och ett tåg. Så realistiskt sett hade resan dörr till dörr tagit 2h enkel väg. Men nu när vi har köpt vår lilla Clio så kommer det istället bara ta 40 min. Kanske 1h dörr till dörr. Så halva tiden rent krasst. Och nu när dagarna inte börjar förrens 9/10 så behöver jag inte åka hemmifrån förrens tidigast klockan 8. Vilken lättnad!

Älskade verkligen den här frisyren! Synd att det sliter så på håret och kostar så mycket att hålla fint.

Här är två bilder, den ena från första sittningen 2014 innan man kände någon, och den andra från andra sittningen med Nora (som jag var i Köpenhamn med här.) och Elin.

Jag, Sally och Bianke

Mina festeristvänner, Emma, Emil, jag, Sally, Sara, Lisa, Anna och Wilhelm.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *