TROLLBEADS – EN KÄRLEKSHISTORIA

Lite mer smyckesnörderi

trollbeads

Hej på er! Hoppas ni har en fin morgon! Idag tänkte jag att vi skulle gräva ner oss i lite smycken igen! Jag vet inte varför jag är så intresserad av smycken, kanske är det skatan i mig, eller min ”hemliga” dröm om att bli silversmed? Hur som helst så har helgens besatthet varit Trollbeads eller Troldekuglor som de heter på danska. Efter lite luskande tror jag det var kring 2010 som jag fick ett armband av min Morbror Kal och Moster. Det var ett lås, tre glaskulor och ett läderarmband. I rocker-fasen av mitt liv som jag var då passade det perfekt! Men jag kände att det nu var dags att uppdatera det lite då armbandet hamnat i en låda lite för länge. Så under helgens tur till Köpenhamn åkte vi förbi Trollbeads Flagship Store för att köpa en ny silverkedja. Trollbeads är uppbyggt så att man kan välja alla delar själv och ”bygga” sitt eget smycke. Så då jag redan hade ett lås och tre pärlor så var det bara kedjan som behövde bytas för att skapa ett helt nytt (och lite enklare) armband.

trollbeads

Såhär ser armbandet ut nu! Det jag älskar med Trollbeads är att man kan samla på pärlor och önska sig dem av nära och kära eller skaffa dem vid speciella tillfällen i livet. Jag har ju tidigare samlat på Pandora, men Trollbeads känns som den lite vuxnare varianten och passar bättre med min nuvarande estetik. Älskar de jämna glaskulorna och organiskt formade silverpärlorna. Så mysigt också att i sinom tid ha ett helt armband som påminner om personer i ens liv! Så i dagens inlägg tänkte jag att vi kunde gå igenom de pärlor jag har, samt några av de finaste pärlorna som jag hittat efter helgens lusläsande.

trollbeads

Mina pärlor

Jag tänkte att vi kunde börja med att kolla vad mitt armband består av i nuläget!

Fox tail bracelet silver – Ja detta är då armbandet som jag köpte i Köpenhamn i helgen. ett väldigt enkelt flätat armband i silver.

Pearl flower silver lock – Låset var det jag fick i present. Det har tyvärr slutat tillverkas nu men tycker det är så fantastiskt fint!

Diamond bead, black – På hemsidan står det små beskrivningar om de olika pärlorna så jag tänker att jag skriver dem på pärlorna jag har så att man minns: ”Diamonds are a girl’s best friend,” according to Marilyn Monroe in the 1953 film ”Gentlemen Prefer Blondes”. Indeed, diamonds have always fascinated us. This crystal orb is embedded with 13 cubic zirconias. The bead is lined with black. Denna pärlan är min nuvarande favorit! Så himla fin, och det svarta i mitten lyser djupröd/lila i solen.

White heart beadUse your heart and you will always recognize your true love. White hearts on black. Love in its purest form.

Desert flower beadAt night, as the desert cools, the flowers appear translucent white in the shimmering moonlight only to fade away before the first light hits the desert again.

Pandora crown charm – Ja detta är faktiskt en pandorapärla jag hade sedan tidigare. Jag tycker kronor i smyckesform är så vackert och påminner om alla sagor man läst. Jag hade också en krona i mitt första berlockarmband från när jag var liten. Denna kronan har dock känts lite för stor jämfört med mina andra pandorapärlor, men till detta armbandet passar det perfekt!

trollbeads

Två specialare

Först ut i min lilla önskelista tänkte jag att vi kunde kolla på två specialare, den första, något helt unikt och den andra en pärla jag önskar mig av J *blink*

Inner glow bead – Denna pärlan är verkligen nostalgisk då de vita flingorna i pärlan lyser i mörkret. Hur fint? Älskar också den varma gräddfärgade tonen den har i vanligt ljus och att det ser ut som en snöig vinterdag!

Violet of february bead – Om ni läser namnet kanske ni förstår varför jag önskar mig just denna av J? han är född i februari och detta är hans månadsblomma. Och om ni läste bloggen i våras så vet ni att jag är helt galen i violer så det kändes ju lite för bra för att vara sant! Pärlan matchar också med låset.

Fint i glas

Om det är något som Trollbeads är kända för så är det deras vackra glaspärlor. Här har jag samlat ihop mina 6 favoriter bland de flera hundra som finns på deras hemsida!

Birds of freedom bead – Denna fastnade jag för då den var så detaljrik. Pärlan är också en mix av mina älsklingsfärger just nu, vinrött, camel, svart och vitt.

Engraved romance bead – Hur unikt med en pärla med gravyr på utsidan. Med alla vackra gamla glas som finns, så känns det så logiskt att gravera även en sån här glaspärla, men trots det så är detta en av de få.

Cappuccino flower bead – Kaffe, blommor och min färgskala. Ahhh….

Diamond bead, white – Detta är samma pärla som den jag har fast med vit bas. Älskar att det är 13 små cubic zirconias inuti.

Smoky Quartz – En av mina älsklingskristaller är min stora rökkvarts jag har hemma. Detta är även stenen som jag har i ringen från Georg Jensen. En stark favorit! Därför kändes det klockrent att den även fanns som trollbead. Älskar dessutom facetterna!

Wings of amber – Om man ska hålla sig till trädgårdstemat så finns även dessa fina i bärnsten med två bin på. Bärnsten är så vackert, speciellt de som är riktigt mörkorangea nästan bruna. Bina tycke jag var så gulliga och matchar med min Bumblebee Necklace från Alex Monroe.

Fint i silver

Om vi nu ska gå över till pärlor i silver var det dessa som stod ut från mängden! Även här lite blom- och pärltema. Tycker att det är de silvriga pärlorna som verkligen får glaspärlorna att framhävas!

Venus bead – Alltså hur underbar är inte denna pärlan? En silvervariant av skulpturen Venus från Willendorf. Som en konstnörd och feminist känns detta som en underbar pärla att ha i sitt armband.

Turtle flower bead – Om man går över till yoga-delen av min personlighet fastnade jag stenhårt för denna pärlan. En sköldpadda med ett skal av rosor. Wow, så fin!

Rose of june bead – Om man fortsätter på ros och pärl-temat var denna också fin!

Triple pearl bead, white – Och samma sak med denna, pärlor och små blommor.

Lovers faith bead – De kommande två är lite unika då denna på baksidan har en ögla som är gjord av blomskaftet som snurrar sig runt. Det gör också att pärlan sitter lite annorlunda om man jämför med de mer kompakta pärlorna ovan. Så fint, och med kärlekstema såklart!

Troll anemone pendant – Sist ut har vi en annan specialare. Denna blomman snurrar sig runt en glaspärla. (klicka på länken så fattar ni hur jag menar!) Riktigt häftig design!

trollbeads
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *