TULPANFEST PÅ HVILAN

Glad freeeedag!

Tulpanfest på Hvilan

Hej på er och glad fredag! Efter en hektiskt vecka fylld med AutoCad, bordsinköp (kommer ett eget inlägg om det!) och allmänt pyssel var det skönt att avsluta veckan festligt med Tulpanfest på Hvilans gårdsbutik! Jag och Rosanna tog bilen dit efter skolan för att kolla på alla tulpaner och se hur en tulpanfest kunde se ut. Kan inte säga att jag har gått på speciellt många!

Tulpanfest på Hvilan

Så vi och alla gamla tanter trängdes i den lilla lokalen på jakt efter de finaste tulpanerna!

Tulpanfest på Hvilan

Rosanna strosar runt! De hade också en liten avdelning där de sålde matvaror, är på jakt efter en gårdsbutik att handla ägg i så detta skulle ju kunna va ett alternativ!

Tulpanfest på Hvilan

Hur vackert?

Tulpanfest på Hvilan

Sen fanns det ett helt växthus med tulpaner med lök, och olika specialvarianter av pelargoner. Min pelargon ”Lasse” har varit lite ensam i köket så köpte med en pepparmyntspelargon hem som sällskap.

Tulpanfest på Hvilan

De hade också så fantastiskt vackra persikofärgade hyacinter så en sån fick också hänga med!

Tulpanfest på Hvilan

Jag hittade de här 4 buntarna som jag fastnade för! 50kr styck var inte farligt för gnisslande fräscha tulpaner.

Tulpanfest på Hvilan

Här ser ni en fin bild på tulpanerna och ett stenhårt cementgolv… Efter att ha lyssnat på en föreläsning om markläggning idag så kan jag säga att det är väldigt vanliga 35x35cm betongplattor i halvförband. (Som man tydligen ser överallt enligt föreläsaren) och som efter idag är min absoluta hat-mark.

Det var nämligen på de här plattorna som min älskade kamera ramlade rätt ner med skärmen först ca 2 sekunder efter den här bilden är tagen. Jag skulle bara ge kameran till Rosanna men fastnade och BAM!

TACK OCH LOV så blev den bara rejält repad, men jag tror att allt funkar som det ska och som tur var gick inte skärmen sönder.

Tulpanfest på Hvilan

White liberstar

Men nu släpper vi kameran och kollar lite närmare på tulpanerna jag valde. En ny favorit är den här ovan White libestar. Älskar hur den knögliga formen på bladen gör dem lite lekfulla och annorlunda men ändå enkla.

Tulpanfest på Hvilan

Columbus

Jag köpte också en bunt med Columbus! Drogs till de många lagren med blomblad och hur färgen skiftade från fyllig till blek.

Tulpanfest på Hvilan

Var egentligen väldigt förtjust i alla de här tre, men de som jag tror heter Rejoice var lite väl utslagna och blev därför utbytta mot en pepparmyntspelargon. Salmon Prince, den längst ner, var slut!

Tulpanfest på Hvilan

Pretty Woman

Sen blev det också en bunt mörkröda, tror det var Pretty Woman men är inte helt säker! Hur vackra var inte Slawa triumph?

Tulpanfest på Hvilan

Fastnade också helt för de vackra Franska tulpanerna! Älskar hur de ser så barocka och överdådiga ut!

Tulpanfest på Hvilan

Här ser ni den lilla pepparmyntspelargonen!

Tulpanfest på Hvilan

Blickarna från alla tanter (som kommit lite för sent och missat de finaste tulpanerna) när de tittade på min och Rosannas korgar var intensiva! Trodde nästan att de skulle rycka åt sig en bunt eller två av bara farten! Haha

Tulpanfest på Hvilan

Så med bakluckan full av blommor bar det sedan av hem till hennes föräldrar som bor åt mitt håll! Men nu så är det dags för lite middag och kanske en gin och tonic! Hoppas ni får en underbar helg!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *