UPPDATERING OCH NYGAMLA TAVLOR

En disig torsdagsmorgon i oktober

Godmorgon där ute i regnet och dimman! Igår satte vi igång med sista delen av Botanik och Växtkännedoms kursen som handlar om Växtfysiologi. Detta innebar också att gårdagen började klockan 8.15 istället för 9.15 och då jag bor en timme bort så blev det att ställa klockan på tidigt för att hinna. Kemi är inte mitt favoritämne, men jag hoppas att min kärlek för växter kan smitta av sig även på det här svårförstådda ämnet. Min mamma är ju trots allt biomedicinsk analytiker så lite måste väl finnas i mina gener? Eller?

Idag börjar vi dock lite senare (tack och lov) med en övning där vi ska kolla på en växts uppbyggnad och olika celler i mikroskop. Så jag tänkte passa på att unna mig 20 minuters bloggande innan det är dags att köra igång dagen.

I söndags bestämde jag mig för att klippa gardinlugg på mig själv. (Ja ni hör ju…..) Så nu får man gå runt med en frisyr som påminner om något Jonathan hade när han var liten på främre delen av huvudet och långt svall på bakre delen. Nej så illa är det inte men jag börjar inse varför frisörer går en lång utbildning för att bli duktiga på det de gör! Haha. Början av veckan spenderades med att skriva en lång uppgift om ståndortskännedom vilket fyllde upp hela måndagen och tisdagen och lämnade mina armar med skrivkramp som känns än idag. Men det bästa med precis just nu är att jag är helt i fas med plugget igen, inget som släpar efter och inget som måste göras. Så skönt! Det gäller att uppskatta de här små stunderna när allt är bara är bra!

Tänkte också passa på att visa två loppisfynd till min tavelvägg. Tavlorna kommer från Erikshjälpen och Framtid och kostade runt 30kr styck. Den vänstra är ett tryck som visar hur posten såg ut i ett gammalt england när det levererades med häst och vagn. Hur romantiskt är det inte att tänka på alla handskrivna brev med vaxstämplar, svartlackade vagnar och fina hästar? På tal om hästar så hittade jag också den här andra tavlan med guldram och som är ganska så stor (vilket är lite halvklurigt att hitta). Jag gillade verkligen de monokroma färgerna och motivet som påminner om Bedstefar med parhästar som plöjer en mark. Älskar att landskapet ser väldigt skånskt ut med väderkvarnen i bakgrunden och allén.

Nej nu är det dags att yoga och käka frukost innan jag måste åka iväg! (Håll tummarna för att det är en fin utsikt över Glumslöv idag, började nästan gråta när jag möttes av en tjock mörkgrå dimma igår som inte lät en se mer än 50m fram. Jag vill ha min fantastiska skånska utsikt igen och om det ska va såhär hela vintern vet jag inte vad jag gör! Haha) Ha en fin dag där ute!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *