UTFLYKT MED REGN, RÖKT FISK OCH LOPPIS

Ja, en till utflykt längs kusten…

Kåseberga rökeri

Förra lördagen var mamma på besök i Helsingborg! Och med vår utflykt längs kusten färskt i minnet tänkte vi att vi gör en favorit i repris och visar upp vårt vackra Skåne för mamma! Det är även något speciellt med kusten och havet alltså. Man mår så bra där.

Just nu ligger jag i sängen och tittar på Wilbur som ligger på fleecefilten lutad mot kanten av deras hage. Och Jonathan som ligger i sängen här bredvid och scrollar på telefonen. Är det inte ganska härligt med söndagar när man inte behöver stressa. Inatt var första gången som vi sov med fönstren till sovrummet stängda och det blev inte allt för varmt. Man kunde tänka att det var för att höstkylan sakta börjar sippra in, men egentligen var det mest på grund av rock konserten runt knuten! Haha

Idag blir det en vandring längs kusten Skåneleden Domsten – Helsingborg. Vår favorit. Och sen bastuflotte med två av våra grannar och deras vänner!

Men tillbaka till utflykten! Vi åkte raka vägen till Simrishamn på andra kusten och tog sedan småvägar neråt förbi Ystad, Smygehuk, Trelleborg och Malmö. Vi stannade på loppisar och kollade i gårdsbutiker. Där hittade jag de här Johnson Bros. asietterna, 6st för 75kr (de till vänster) som går i stil med mina andra! (de till höger). Det är samma tallrik fast med olika motiv på! Så nu har jag 11st totalt. Jag köpte också rökta lakritsfiskar på rökeriet. Mycket speciella men väldigt goda!

I mitten på övre hyllan står nu alla Johnson Bros. tallrikarna så fint!

Kåseberga rökeri

Sen åkte vi vidare till Ahl’s Rökeri och Ahl’s Brygga i Kåseberga vilket är där bilderna är ifrån.

Efter att ha åkt i ca 5h blev vi desperata efter mat och då vi var vid havet kändes fisk som det självklara valet! Vi såg då det här stället på google maps men då det enbart verkade finnas uteservering och regnet öste ner var vi lite skeptiska.

Kåseberga rökeri

Fram tills vi kom dit och såg att de både hade servering inomhus men också uteservering under tak med utsikt över havet! Jag åt rökt makrill med potatissallad och sås. Jonathan testade den rökta sillen och mamma rökt lax. Så fantastiskt gott! Jag provade också deras egen öl.

Ett riktigt guldkorn så om ni har vägarna förbi kan jag varmt rekommendera!

Kåseberga rökeri

Tänk er att sitta här en solig sommardag på uteserveringen, mätt på rökt fisk med en kall öl i handen? Ahhh….

Tången som flög när vågorna slog in mot stenarna.

Den oljiga parkeringen gjorde mönster på asfalten.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *