UTPLANTERING AV DAHLIOR I PALLKRAGE

Och årets tulpaner

Zon 1 – 12 maj 2021

Om ni minns det här inlägget så planterade vi tulpaner i höstas. (Sorterna hittar ni i det här inlägget!) och såhär fint ser det ut nu! Man blir ju helt lycklig när de små bruna knölarna man planterade i november blir så här vackra färger och former bara några månader senare.

Men med en vinter som i år höll i sig längre en vanligt, är platsen där mina dahlior ska bo i sommar tyvärr upptagen fortfarande. I år var planen att plantera ut dahliorna direkt (i pallkrage). För att komma undan alla krukor med knölar inne i lägenheten. Att förodla dahlior är ett jäkla kånkande, och trots att det blev fint förra året så skulle det vara skönt om de bara kunde växa från sin växtplats direkt.

Så även att jag inte vet hur de kommer gro i en pallkrage med tulpaner så tänkte jag att det är värt ett försök. Trädgården är ju till för att experimentera!

I år blir det en blandning av förra årets dahlior med ett par nya komplement från Klostra. Jag har köpt några ytterligare Café Au Lait samt ett par av en sort som heter Small World Pompon och en av sorten Veronne’s Obsidian.

Dahlior i dahliahäcken

Så i den stora pallkragen/dahliahäcken kommer det växa:

  • 4 st Café Au Lait
  • 1 st Tsuki Yori No Shisha
  • 2 st Small World Pompon
  • 1 st White Onesta
  • 1 st Wittem

Dahlia i kruka

I krukan med bambupinnen så bor Veronne’s Obsidian.

Dahlior i pallkragen i halvskugga

Och i den här pallkragen i halvskugga ska jag testa att odla mina 2 st Karma Choc. Jag hoppas att de får tillräckligt med sol. Och att rabarbern och luktärterna inte tränger ut dem, men vi får se.

För att göra plats för dahliorna fick några tulpaner sätta livet till, så de bor nu i en vas inne i lägenheten!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *