VÅR MIDSOMMARAFTON I TRÄDGÅRDEN

Bara jag och J

Hej på er! Idag ser det ut att bli en varm dag igen efter att ha varit lite regnigt under helgen (välbehövligt!). Idag ska jag strax åka iväg och fota lite, men innan det så tänkte jag att vi kunde ta oss en titt på årets midsommarafton.

I år firade vi midsommar hemma bara vi två. Vi övervägde att hälsa på föräldrarna men då vi försöker minska mängden resor ”i onödan” och då vi om bara några veckor ska dit en längre sväng så valde vi att stanna hemma. Förra midsommar var ju både Erika på besök och Danskarna kom över, så det blev en ganska stor kontrast att bara vara vi. Men det blev supermysigt ändå! Dagen började med en sväng ner till havet för att titta på sundet och Danmark innan vi slog camp i trädgården för dagen.

Men innan det var dags för trädgårdshäng skulle vi såklart äta en liten sill och dricka en liten snaps! Medans potatisen kokade gjorde jag också en krans av blommor från trädgården och några vita rosor från mataffären. I år blev den en djupröd krans.

Då vi inte är några stora snapsare så tog vi var sin snaps från förra årets Summer breeze (aka. Utö) som fortfarande stod kvar i barskåpet haha. Sill, färskpotatis och gräddfil med gräslök är en så underskattad kombo! Vi körde surströmming-stil och hade tunnbröd till också! Mums!

Men sen var det dags för trädgårdshäng! Så jag poppade bubblet (Lägg märke till de stängda ögonen, har inget förtroende för bubbel-flaskor alltså haha)

Men det gick bra!

Obligatoriska puss-bilden!

Och sen var man ÄNTLIGEN i sommar-mode! Bubbel och cigarr i hammocken, bättre än så blir det inte! Exakt detta kan jag gå och längta efter när det är som deppigast i månadsskiftet januari/februari.

Cigarren var en present från min lillebror och en av de bättre faktiskt!

Nöjd Jonathan!

Och pionen blommade dagen till ära!

Hur kan något va så vackert!? Och lukta så gott!

När hammocken blir för varm kan man gömma sig i skuggan!

Bilden i huvudet av en dahlia-häck som ramar in uteplatsen börjar sakta komma till liv! och Myntan växer för fullt!

Första knoppen på dahliorna har också kommit nu! Snart så händer det! CAN’T WAIT!

Och här har vi midsommaraftonens efterrätt innan den blev efterrätt! Helt galet va rabarbern har växt i år. Ska definitivt plantera en till när luktärterna har blommat över.

Såhär mycket rabarber finns fortfarande kvar! Och det var 2020s midsommar!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *