VÅR NYÅRSAFTON PÅ BRYGGEN

När 2019 blev 2020

Hur galet känns det inte att vi går in i vår tids 20-tal? 20-talet är en av epokerna från 1900-talet som jag gärna hade velat uppleva. Glamouren, utvecklingen, stilen och attityden. Hoppas att detta 20-talet också blir helt fantastiskt! (Käns dock som vi har en lite skakig start om man tittar runt i världen och och första dagen i skolan bestod av frostskador på fötterna så är lite tvek, men vi ska inte låta Januari 2020 fördömma hela 20-talet… haha)

Idag tänkte jag att vi skulle titta på hur årets nyår spenderades men innan det vill jag bara lägga en liten stund att prata om nyår och varför jag älskar just nyår så mycket!

När jag var mindre tyckte jag om nyår för den goda maten och fyrverkerierna (vilket väl är 90% av anledningen till att jag tycker om det nu med), men har ett vagt minne av att jag tyckte nyår var lite vemodigt då det markerade slutet på vakuumet som julen och jullovet ändå var. Dock så var det något magiskt och spännande med känslan av att det skiftade från ett år till ett annat. (Inte för att det egentligen händer något men när man var liten kändes det stort!)

Fyra månader efter jag och Jonathan träffades firade vi vårt första nyår tillsammans i Köpenhamn, en resa som troligtvis var en av sakerna som räddade hela vårt förhållande. Därefter har vi firat alla våra nyår i Köpenhamn, både de fina nyåren och de nyår med magsjuka på hotellrummet. Detta blir vårt 7:e. Nästa nyår har vi dock pratat om att åka till London istället.

Jag älskar när resturanger har specialmenyer vilket är den största anledningen till att jag är så förtjust över att gå ut och äta på Nyårsafton och Alla Hjärtans Dag. De senaste åren har vi dock firat nyår med mina kusiner på Islands Brygge i Köpenhamn. Och i år hängde även min lillebror och hans tjej med vilket var mysigt! Vet inte riktigt vart jag ville komma med den här nyårs hypen men låt oss titta lite på årets nyårsafton, eller förra årets? Vad säger man? Haha

Båten

Som vanligt när vi ska till Köpenhamn så börjar resan på båten, på nyårsafton sken solen och efter stöket med biljettköpet och en app som inte ville vara med så var humöret på topp!

Älskar havet!

Mathias och Emilia gullade sig som vanligt.

Bryggen

Väl framme i Köpenhamn hade solen nästan gått ner och vi började med att checka in på hotelbåten jag och Jonathan skulle bo på innan det var dags att ta sig till Islands Brygge.

Som alla andra i Danmark började vi nyårsfirandet med Dronningens Nytårstale vid klockan 18.

Vi åt röra på rökt öring som min morbror fångat med äpple, lök, dill och en massa mums i. Ofotogeniskt men ack så gott!

Humöret var på topp!

Vi var ansvariga för förätten och gjorde Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor och baconsmul som serverades med en skvätt champagne på. SÅ GOTT!

Mina kusiner ansvarade för huvudrätten och gjorde det här goda!

Salladen var helt galen med brie och björnbär! Mums!

Desserten hade vi gjort dagen innan och nu var det dags att bränna sockret på vår Crème Brûlée Cheescake.

En Crème Brûlée Cheescake och en Choklad- och smörkolapaj. Varför välja liksom?

Och innan vi visste ordet av var klockan midnatt och vi räknade ner det nya året, skålade med champagne och nyårskysstes.

Dum och dummare!

Ett danskt barbord med något för alla smaker!

När man ska ut och kika på fyrverkerier är det viktigt med säkerheten så alla såg lagom intelligenta ut! Thias och Jonathan…

…Emilia…

… och även jag! Haha

Fyrverkerier

Sen bar det av mot vattnet för att se på fyrverkerierna!

Jag älskar fyrverkerier! Finns det något mer magiskt?

Jag menar titta!

Min favorit är de där som glittrar i guld! Känns som tre fyrverkerier i ett, och att det inte är någon galen färg gör det bara ännu finare!

Man tar ju såklart alla anledningar att pussas lite extra!

Raketer i en tuborg-flaska. Kan det bli mer Danskt nyår? Haha

Och så var det helt plötsligt 2020.

Innan vi skulle gå tillbaka hem så tände Jonathan alla våra resterande tomtebloss på en gång i ett enda stort tomtebloss.

Därefter snackade vi halva natten!

Andra båten

Innan det var dags att sova i husbåten.

Så fint att sova precis vid vattnet, eller på vattnet rättare sagt!

Älskade utsikten!

Hit måste vi åka en sommardag. Har dock för mig att Jonathan nämnde något om mycket spindlar på sommaren så vi får se… haha

Morgonen därpå gick inte i många knop men vi var tvugna att checka ut! Innan dess han vi dock med en kopp kaffe, lite danskt wienerbröd och en stunds njut med utsikten från båten! Och det var det nyåret det!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *