VÅR, RESFEBER OCH LOPPISFYND

En salig blandning

Här kommer ett inlägg som jag skrev förra veckan innan vi åkte till New York! Har en hel bunt med inlägg och bilder att dela med mig av, men som vanligt när våren kommer blir allt hektiskt och man hamnar lite efter! Så mycket kul att göra, se och njuta av! Men här kommer i alla fall första inlägget, enjoy!

– Sitter just nu och har resfeber inför vår New York resa! Hatar att packa då man oavsett hur bra man förbereder sig ändå först kan packa majoriteten samma dag! Lyssnar i alla fall på New York inspirerad jazz på Spotify (den här listan) och försöker komma i stämning. Mitt New York är en blandning av det från Mad Men och Sex and the City vilket troligtvis inte kommer stämma med verkligheten, men jag tänker preppa för att det ska bli så likt som möjligt!

Jag prokrastinerar från packandet genom att blogga om lite loppisfynd jag hittat på sistonde! Ja, till och med ett par av sakerna jag hittade i Småland har fått komma med, så det är en salig blandning! Här kommer de i alla fall!

Jag samlar ju på Johnson Bros. som ni vet om ni läste det här inlägget. Främst så är det det blåa, som kannan till höger. Men när jag var i Småland hittade jag (eller det var faktiskt Jonathan som såg den! Han har fått ett bra öga för det där. Känner mig stolt!) den ultimata tekannan för 1-2 personer. Det var något med formen och blandningen mellan det engelska och orientaliska som jag gillade! När jag sedan undersöker den lite mer när jag kom hem insåg jag (med lite hjälp från mamma) att kannan också är från Johnson Bros. Tydligen en del av deras Heritage serie! Lite kul för nu när man har dem bredvid varandra och ser likheterna i utformningen av handtaget och även att kannorna är ganska bottentunga och smalnar av upptill. Så fint när saker matchar samtidigt som de är helt olika!

Den blå kannan tänkte jag använda som vas till sommarblommor eller kanske som mjölkkanna till helgfrukostar! Kostade 40 respektive 50kr!

När Linnéaträdgården hade loppis förra helgen passade vi på att åka dit! Älskar Linnéaträdgårde och det var ju även där vi gifte oss förra sommaren så den platsen har en speciell plats i hjärtat!

Hittade den här söta klänningen från Zara, älskade det småblommiga mönstret och det tunna materialet! Precis min favoritkombination av färger också, beige/bruna toner med djuprött och svart!

Som jag skrev i det här inlägget så hade jag hittat en bok som heter ”Mellan Väderön och Ven”. Så galet vackra bilder, visade ett par i det länkade inlägget. Men i boken stod det även att de hade fotat en bok om Helsingborg. Så efter lite spanande på Bokbörsen och Tradera hittade jag den! Kanske inte precis ett fynd för 150kr med frakt, men verkligen en bok som jag ville äga. Älskar allt med dem, teckensnitten, de nostalgiska bilderna, de poetiska bildtexterna. Drömmigt!

När jag studerade så var jag helt besatt av Book Book fodral. Tyckte de var så fina att ha till telefonen eller datorn men lite i dyraste laget för vad studentbudgeten klarade av! Blev därför överlycklig när jag hittade ett fodral på loppis för ynka 70kr. Så himla fint!

Nu kan jag låtsas att jag är Hermione Granger när jag går runt på datorn (min stilikon när jag gick på högstadiet… vilket säger lite… haha!) Påsarna under ögonen kommer från min kanin Rosie som har bestämt sig för att leva loppan hela nätterna, varje natt. i snart en månad. hjälp.

Jag hittade en pinaforeklänning på loppis för ett tag sedan, så fin, men knapparna var tyvärr lite kantstötta och plastiga. Då en av knapparna i midjan ändå behöver flyttas ut tänkte jag att jag kunde byta allihopa mot några finare! Dessa hittade jag på Röda korset i Österbymo. Så fina, klassiska och pärlemorskimrande. Tror de kommer passa perfekt!

Det finns snart inte många DVDer som min lilla samling saknar, men tänkte att Sagan om Ringen trion och Tim Burtons Alice I Underlandet kunde vara bra komplement! 5kr styck!

Sist ut har vi en silkesslips som jag hittade för en 10:a! Gillade den vinröda färgen, och kommer göra sig fint som en scrunchie. Det var allt för denna gången!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *