VARDAGSSMINKET DENNA HÖSTEN

Och verktygen jag använder mest

vardagssmink

Godmorgon! Jag ska strax iväg till tandläkaren och slipa lite på en lagning som gjort att det ilat upp i hjärnan. Min fjortonstegs tandvårdsrutin better work för jag har kommit fram till att laga hål INTE är min grej! Usch….

Idag tänkte jag dock inte prata om hål och lagningar utan om något mycket roligare, nämligen vardagssmink! Sedan jag skrev det här inlägget om förra årets favoriter har förvånansvärt nog ganska många av dem ändrats. Jag har också börjat använda färre produkter och bara de jag anser gör en verklig skillnad, så jag tänkte gå igenom dem här.

vardagssmink

Sminkborstar och verktyg

Först tänkte jag visa lite vilka sminkborstar och verktyg jag använder. Detta är saker som används varje dag, men som jag sällan pratar om. Så jag tänker att vi kör igenom dem vänster till höger.

 • Wayne Goss 21 – Först ur är borsten jag använder till ögonbrynspuder. Gillar att borsten är lite mer avlång än de brukar vara och ganska kort och stubbig.

 • Elf 105 – Då jag helt har fäst mig vid Real Techniques Duo Fiber Contour Brush som är en limiterad borste jag köpte för ett antal år sedan har jag försökt hitta något liknande att variera med. Denna rekommenderades på Youtube (av Sam Ravndahl?) och är en lite mer kompakt men väldigt lik borste. För halva priser på Åhlens kändes det värt ett försök.

 • Wayne Goss 23 – Detta är den bästa spooleyn jag hittat och använder även den till ögonbrynen. Ofta för att borsta ur hårda linjer eller för att lägga håren tillrätta efter ögonbrynsgel.

 • Real Techniques Angled Shadow Brush (från Nic’s Pics) – Detta är egentligen en ögonskuggsborste men sedan jag försökt minska användningen av basprodukter är den perfekt för att bli av med glans på vissa små ställen eller för att sätta concealern på plats.

 • Wayne Goss The Air Brush (Limited Edition) – Denna använder jag om jag vill ha puder på större ytor, tex om jag har mer basprodukt.

 • Wayne Goss 07 – Som läppborst använder jag denna lilla från wayne goss. Väldigt bra för att måla exakt.

 • Zoeva 110 – Denna använder många för att applicera basprodukter men jag har märkt att vill man bara ha lite produkt är denna bra för att blanda ut concealer med. Bra att hålla denna ren och använda för att buffa ut.

 • Zoeva 142 – För själva applicerandet har jag använt den här! Många gånger funkar fingrar lika bra, men ibland kan det vara skönt att slippa bli kladdig när man applicerar smink. • Sensai 38C Mascara [Refill]– När jag använder mascara, vilket inte är varje dag, så är denna min favorit. Gillar att den går att tvätta bort med varmt vatten och inte lämnar någon svart hinna efter borttagning. Tänkte att jag skulle markera vilka produkter som är refills, dvs att jag köpt för andra eller tredje gången vilket skvallrar lite om vilka produkter jag använder mest!

 • Suratt ögonfransböjare – Jag har testat ett antal ögonfransböjare och denna är min favorit. Dock har den använts flitigt i flera år så har i år köpt ny gummigrej då den hade börjat flagna.

 • Handspegel – Denna speglen hittade jag på loppis i staden min Farmor och Farfar bodde. Gillar att den ser sådär härligt 30-40-talig ut och är precis lagom stor för att applicera smink när man är på vift!

vardagssmink

Läpprodukter

På läpparna varierar jag mig mycket men det är fyra produkter som varit återkommande i mitt vardagssmink på sista tiden så tänkte gå igenom dem nu. Här, här och här hittar ni majoriteten av mina andra läppstift som jag varierar med då och då.

 • Charlotte Tilbury Opium Noir [Refill] – Yup, fortfarande jag vet… Detta är den bästa djupt brunröda färgen för att se så där mystiskt fransk/20-tal-ig. ÄLSKAR DETTA LÄPPSTIFTET.

 • Physicians Formula Murumuru Lip Butter [Refill] – Min nya favorit som jag redan hunnit komma in på nummer två av. Återfuktande varm nude som smakar mums! Perfekt vardagsläppstift!

 • Fresh Sugar Honey Lip Balm – En annan återfuktande nude favorit som smakar gott är denna från Fresh. Lite rödare i tonen men väldigt lik den ovan. Älskar att man skruvar på locket och att förpackningen är i metall.

 • Bit Beauty Agave Lip Mask – Sist ut har vi ett tjockt, krämigt och genomskinligt läppbalsam från Bite Beauty. Smakar sött och återfuktar jättebra.

vardagssmink

Rouge

På kinderna har jag två produkter jag varierar mellan, de kan se nästan exakt likadana ut men det finns faktiskt vissa skillnader.

 • Glossier Cloud Paint Dusk [Refill] – Detta var rougen jag använde när jag gifte mig med J. En perfekt nude med lite bronzeig ton på min ljusa hud. Perfekt på sommaren.

 • Kjaer Weis Cream Blush Precious – Detta är min nya favorit! Denna är nästan samma ton som rougen ovan fast utan den bruna hinten. Den är mer en peach.

Bas

 • Glossier Stretch Concealer [Refill] – Ja denna är inte heller ny, men gillar att den är lagom täckande och återfuktande. Håller länge och smidig förpackning!

 • No7 Airbrush Away Translucent Finishing Powder – Jag har ju länge älskat Charlotte Tilburys puder, men såg via Tiktok att detta skulle kunna vara en bra dupe (ca halva priset) så tänkte att det kunde vara värt ett försök! Och mycket riktigt! Det är väääääldigt likt, och gillar också förpackningen, så detta får bli pudret för nu!

vardagssmink

Ögonbryn

 • Kevyn Aucoin Sculpting Powder Medium – Inte mycket nytt här heller, jag kämpar mig fortfarande igenom det sista av mitt Sculpting powder från Kevyn Aucoin som jag nu flyttat över i den här lilla eyeliner förpackningen från Bobbi Brown. Perfekta färgen för mig!

 • Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel [Refill] – Sist ut, som jag skrev om i förra inlägget, så har jag köpt en ny bryngel från ABH. Detta är den som var bäst ut budget och funktionsynpunkt!

Glow

 • RMS Beauty Champagne Rose Luminizer – Living Luminizer har varit en favorit i flera år, men då jag nästan nått botten av den i våras så önskade jag mig den här i födelsedagspresent och jag tror nästan att detta är min nya favorit! Gillar att det är samma glow men med än lite varmare och mindre vit ton än Living Luminizer. Detta var den sista produkten för det här inlägget om vardagssmink! Hoppas ni tyckte det var kul!

vardagssmink
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *