VÅRSTÄDNING I TRÄDGÅRDEN

Och första fröna sådda

Vårstädning

Sedan vi flyttade hit förra sommaren så har vi låtit trädgården va för att se lite vad som kommer växa upp och hur trädgården känns. Men nu har det gått lite mer än ett halvår sedan så förra veckan var det dags att sätta igång och fixa lite.

Vårstädning

Om ni har läst det här inlägget så vet ni att vi redan har fixat två fina pallkragar för alla sommarens grönsaker, så denna gången var det dags att kratta bort alla löven och försöka få fram konturerna av en rabatt så att vi kan förbereda den i helgen för att plantera sommarblommor senare i vår.

Vårstädning

Det var ganska mycket löv från bokhäckarna!

Vårstädning

Men spotify-listan ”Vårkänslor” i öronen!

Vårstädning

Resultatet av allt krattande.

Vårstädning

Sen var det dags att förså lite! Purjolök, gräslök, körsbärstomater, jordgubbar och smultron blev det! Sedan så ska det även sås örter, morötter, sallat, spenat, ruccola och sockerärtor. Men de väntar jag med att så tills det är lite varmare. Tror nästan att jag kommer så dem direkt ute faktiskt.

Jag valde att plantera i mjölkkartonger då det var vad jag hade hemma. (Smidigare och miljövänligare än att köpa plast dessutom!) Bara att klippa av cirka på mitten och sen klippa av hörnen. Så nu så får de nu stå på en tallrik tills de vuxit upp. Har aldrig försått inne så ska bli spännande att se om det ens växer något!

Vårstädning

Såhär ser det ut i vardagsrumsfönstret just nu! Så fint med viden jag fick av min Svärmor.

Vårstädning

Då smultron och jordgubbar tydligen är lite känsligare så valde jag att göra ett temporärt växthus med lite plastfolie över som jag prickat hål i! Får se om det funkar!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *